Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul vrea să dea mai multă putere Agențiilor de Dezvoltare Regională. Vîlceanu: pot avea atribuții de putere publică

Publicat

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat, joi, că nu se pune problema să fie desfiinţată vreo agenţie de dezvoltare regională, menţionând că sunt opt programe pe care le va face Guvernul, dar sunt discuţii referitor la modalitatea în care aceste agenţii pot avea atribuţii de putere publică.

Pur şi simplu suntem în discuţii, într-adevăr, dar nu s-a luat o decizie, referitor la modalitatea în care aceste agenţii de dezvoltare regională pot reprezenta şi pot avea atribuţii de putere publică, ele fiind ONG. (…)

Ca autoritate de management, de exemplu, trebuie să poţi institui scheme de ajutor de stat şi schemele de ajutor de stat se instituie prin acte normative, deci trebuie să ai putere de iniţiativă în domeniul actelor normative”, a afirmat Vîlceanu, la Parlament, scrie Agerpres.

Nu se pune problema desfiinţării niciunei agenţii de dezvoltare regională.

„Nu se pune problema desfiinţării niciunei agenţii de dezvoltare regională. Sunt opt programe regionale pe care am spus că le facem şi nu se mai face un singur program de dezvoltare regională la nivel naţional.

Potrivit acestuia, nu există niciun proiect pentru desfiinţarea agenţiilor de dezvoltare regională, ci „un memorandum” pe care l-a prezentat la şedinţa de Guvern.

„Există un memorandum şi, în urma discuţiilor, vom lua o decizie”, a completat ministrul. El a adăugat că nu există niciun program centralizat. „Nu există niciun fel de program centralizat.

Programele rămân la ADR-uri, programele operaţionale rămân acolo. Aceasta va îndeplini atribuţiile doar ce ţine de putere publică”, a mai explicat Dan Vîlceanu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax