Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să elimine intermediarii din pieţele agricole: Modificări la obţinerea certificatelor de producător şi verificări „la sânge”

Publicat

Guvernul introduce noi măsuri pentru a încerca să elimine intermediarii din pieţele agricole. Una dintre acestea este faptul că pentru obţinerea certificatului de producător agricol va fi nevoie şi de un aviz consultativ din partea asociaţiilor de profil, certificatul fiind acordat, ca un atestat, tot de către primăriile din comune. Această măsură, simultan cu alte măsuri menite să elimine intermediarii din pieţe, „poate avea sau nu” impact pe preţ, afirmă ministrul de resort, Daniel Constantin.

Modificarea a fost operată printr-un proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern şi transmis Parlamentului spre adoptare în regim de urgenţă, pentru a fi astfel combătută o sursă de evaziune fiscală, a precizat ministrul de resort, Daniel Constantin.

El a arătat că unităţile deconcentrate ale ministerului vor verifica dacă atestatul de producător este acordat legal, respectiv dacă există în mod real suprafaţa de teren şi producţia menţionate în document.

Va fi introdus şi un carnet de comercializare a produselor agricole, pentru persoanele fizice care deţin atestatul.

„Încercăm în felul acesta să dăm posibilitatea celor care sunt cu adevărat producători în România să poată să îşi desfacă produsele pe care le obţin în pieţele existente la nivelul oraşelor, existând de cele mai multe ori acei intermediari care împiedică comercializarea produselor direct de către producători”, a spus ministrul.

El a adăugat că acest lucru „poate avea sau nu” un impact asupra preţului, dar că piaţa va regla această problemă.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax