Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să extindă baza de calcul a CAS la toate veniturile persoanelor fizice cu activităţi independente

Publicat

taxe-impozite

Guvernul intenţionează să introducă un nou sistem al contribuţiilor sociale obligatorii, prin extinderea bazei de calcul a acestora asupra tuturor veniturilor realizate de persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente, indiferent dacă acestea mai realizează sau nu şi alte venituri.

Introducerea unui astfel de sistem a fost anunţată de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenţă pentru perioada 2014-2017 şi transmis Comisiei Europene.

Măsura a fost inclusă la capitolul privind elementele consolidării politicii fiscal-bugetare fixate de Guvern pe termen mediu, pentru obţinerea de venituri.

În program, Guvernul arată, de asemenea că, pentru a stimula mediul de afaceri şi a reduce fiscalitatea muncii, un obiectiv central este de reducere a cotei contribuţiilor sociale, într-o manieră neutră din punct de vedere bugetar.

„În acest sens, se va încerca implementarea, în a doua jumătate a acestui an, a unei reduceri semnificative a acestei cote”, arată Guvernul, adăugând că, în acest scop, va fi efectuat un studiu de fezabilitate ce va fi discutat cu toţi cei implicaţi, iar concluziile studiului vor fi convenite cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax