Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să interzică exportul de masă lemnoasă neprelucrată, pe perioadă limitată. Ponta: Vom adopta OUG săptămâna viitoare

Publicat

lemne, defrisare Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că intenționează ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.

Potrivit premierului, Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ încă din ședința de miercuri, însă reprezentanții Ministerului Justiției nu au reușit să găsească o soluție din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonanței.

„Am întârziat ședința de guvern deoarece am solicitat de aseară doamnei ministru Gavrilescu și, sigur, cu Departamentul pentru Relații Europene și cu Justiția să adoptăm o OUG prin care să interzicem pe un termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.

Din păcate, înțeleg că Justiția încă nu ați găsit soluția. (…) La dvs s-a blocat. Vreau să vă rog până săptămâna viitoare să găsiți o soluție sau vă găsiți toți de la Justiție ceva de lucru. Înțeleg că trebuie să respectăm toate obligațiile noastre, dar toate obligațiile pe care le avem pe plan european nu sunt împotriva intereselor României. Și dvs trebuie să respectați interesele României. Până săptămâna viitoare, vreau să veniți cu soluția legislativă temporară până când avem o soluție pe termen lung. Dar cred că dacă vă puneți mintea la contribuție, treceți peste ‘nu-ul’ tradițional și găsiți o soluție”, a spus Ponta în ședința Guvernului.

Premierul a mulțumit Senatului pentru readoptarea Codului silvic și a precizat că în continuare Executivul își menține punctul de vedere exprimat până acum.

”30% pentru o singură companie este foarte mult și cred că nu trebuie să renunțăm la acest prag și sper doar că toți colegii parlamentari, inclusiv cei de la PNL — cei care s-au bătut și se bat pentru interesele unei companii private—, să înțeleagă că toți trebuie să servim interesul public național, și nu interesele unei companii private”, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a mai anunțat că săptămâna viitoare, când Codul silvic se va afla la votul final la Camera Deputaților, va merge împreună cu miniștrii deputați să voteze această lege.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax