Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să interzică „Ia-mă nene”. Ce amenzi riscă şoferii care transportă ilegal persoane – proiect de ordonanţă de urgenţă

Publicat

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Potrivit acestuia, va fi interzis “autostopul”, fiind considerat o practică ilicită.

“În ultima perioadă de timp se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra siguranței circulației rutiere.

De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piața transportului rutier de persoane”, se arată în motivarea itnroducerii proiectului.

De asemenea, “prin promovarea acestui act normativ se urmăreşte crearea cadrului legal care să asigure posibilitatea sancționării persoanelor fizice sau juridice care efectuează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fără respectarea dispozițiilor Legii nr.38/2003”.

Astfel, Executivul intenţionează să formeze un cadrul legal prin care pot fi sancționate persoanele fizice sau juridice care derulează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.

Amenzile pentru transportul unor persoane cu autoturismele proprii în afara cadrului legal sunt între 1.000 lei la 5.000 lei. Este vorba despre „efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013)”. Acest articol prevede că „Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andrei

    marți, 17.12.2013 at 15:22

    Asta ii cumva pentru rechini mai mult nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax