Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să introducă o TAXĂ de evaluare a impactului proiectelor publice sau private asupra mediului

Publicat

euro bani

Ministerul Mediului vrea să introducă o taxă de 1% din valoarea oricărei investiţii pentru evaluarea impactului proiectelor publice sau private asupra mediului.

Proiectul de lege nu specifică clar pentru ce proiecte se percepe această taxă, însă se spune ca autorităţile publice pentru protecţia mediului vor percepe banii la emiterea acordului de mediu, deci se poate concluziona că doar pentru proiectele care au nevoie de acord de mediu – cele complexe, potrivit hotnews.ro.

Pentru infrastructură, taxa de 1% din valoarea unui proiect este enormă, mai mare decat costurile cu Studiul de Fezabilitate, o analiză mult mai complexă care stă la baza oricarui mare proiect (exemplu: la Autostrada Sibiu – Piteşti ar fi o taxă de circa 30 milioane euro).

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), o instituţie de stat, a cerut eliminarea sau modificarea procentului pentru taxa de 1%.

 

sursa: HotNews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax