Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să introducă tichetele de muncă pentru zilieri. Proiectul de lege a fost depus la Parlament

Publicat

zilieri Guvernul ar putea introduce, în perioada imediat următoare, tichetele de muncă pentru zilieri sau pentru cei care prestează activități ocazionale, a anunțat premierul Dacian Cioloș. El a declarat, în cadrul unei întrevederi cu parlamentarii din Moldova, că introducerea acestor tichete are ca scop eliminarea muncii la negru în sfera activităților ocazionale.

„Mă gândesc la cei care lucrează în agricultură, în construcții sau cei care lucrează în servicii, sau îngrijiri de copii și care acum sunt plăți la negru și care nu beneficiază de asigurări sociale sau medicale. Acest sistem de tichete ar urma să reducă munca la negru, să o scoată la lumină în beneficiul celor care muncesc. În loc să fie plăți la negru cu bani pe valoarea muncii respective pe ziua respectivă, ar putea să fie plătiți cu aceste tichete pe care apoi să le schimbe un bani, iar un procent să meargă direct spre asigurări sociale sau medicale”, a afirmat Cioloș, citat de Agerpres.

Dacian Cioloș susține că această măsură ar urma să fie inclusă în pachetul de măsuri sociale și de inserție în câmpul muncii. Potrivit premierului, proiectul de lege privind introducerea tichetelor de muncă a fost deja depus în Parlament.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax