Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul vrea să preia conducerea spitalelor din România, din subordinea consiliilor județene

Publicat

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, vrea ca Ministerul Sănătăţii să păstreze controlul asupra managementului spitalelor din România şi după încetarea stării de urgenţă. În acest moment, spitalele din teritoriu sunt în subordinea consiliilor județene sau consiliilor locale.

„Intenţia mea este să păstrez acest control”, a declarat Tătaru, în timpul unei vizite la Botoşani, potrivit Agerpres.

Guvernul a adoptat, la începutul lunii aprilie, Ordonanţa de Urgenţă 40, care prevede că, pe perioada stării de urgenţă, Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale.

Multe dintre spitalele subordonate autorităților locale au avut probleme majore cu echipamentele și medicamentele, cu lipsa de personal medical și cu managementul propriu-zis al pandemiei.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada situaţiei de urgenţă instituite în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”, se precizează în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax