Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul vrea să reducă prin OUG, TVA-ul la serviciile hoteliere la 5 % și la apă termală la 0%

Publicat

albac, comuna albac, alba, targul de turism rural

Un alt OUG din partea guvernului. Liviu Dragnea a anunțat că premierul Viorica Dăncilă, dorește să dea o ordonanță de urgență pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agrement de la 19% la 5%, iar pentru apele termale TVA va fi 0%.

„Doamna prim-ministru mi-a spus că intenționează să adopte o ordonanță de urgență privind reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agreement și de wellness de la 19% la 5%, iar redevența pentru apele termale să meargă la 0%. Ungaria are 0%. Noi avem o bogăție inimaginabilă în ceea ce privește apele termale tămăduitoare. Sunt 31 de stațiuni de interes național român, sunt 20 și ceva de stațiuni balneoclimaterice”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, marți seară la Antena 3.

„Am avut o discuție inițial cu doamna premier. Ce mi-a zis este că vrea să adopte această ordonanță. Vrea de asemenea să creeze două fonduri. Un fond pentru a sprijini agenții economici care investesc acolo și un fond special pentru acest sector, care are un potential uriaș, pentru autoritățile locale, ca să investească în infrastructura respectivă. Nu se poate. Ungaria nu are atâta bogăție ca noi, dar are un turism mai dezvoltat pe zona balneară decât are România și România are de zece ori mai mult potential, dacă nu și mai bine”, a completat Dragnea.

Sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax