Connect with us
Publicitate

AIUD

Hackeri ruși s-au arătat interesați de o canapea scoasă la vânzare de un bărbat din Alba. Ce motiv ascuns au avut

Publicat

Paguba unui bărbat din Alba, care a vrut să vândă o canapea pe OLX este descrisă de procurori, într-o motivare a magistraților Judecătoriei Aiud. 

Mai exact, bărbatul a scos la vânzare o canapea, pe site-ul de vânzări. La o zi fiul său a fost contactat pe WhatsApp, de o persoană necunoscută, care s-a arătat interesat să cumpere canapeaua. 

Acesta a continuat discuția și a primit un link prin care, cel cu care discuta i-a spus că dacă îl va accesa va încheia trazacția. Mai exact va primi banii și va chema un curier care să ridice produsul.

De fapt, căzuse în plasa unor hackeri care au păgubit sute de persoane în acest fel. După ce a introdus datele de pe cardul bancar, din cont s-a făcut o plată către un site rusesc, o plată în valoare de peste 16.000 de ruble.

”Persoana vătămată a arătat că la data de 09.02.2021, a postat un anunţ pe platforma www.olx.ro, prin care oferea spre vânzare o canapea. A doua zi, respectiv la data de 10.02.2021, fiul său,  a fost contactat pe aplicația WhatsApp de o persoană necunoscută care avea la avatar o fotografie cu o persoană de sex masculin.

Persoana respectivă i-a relatat persoanei vătămate că dorește să achiziţioneze i-a trimis un link, cu mențiunea că trebuie să îl acceseze şi să completeze datele cardului bancar pe acesta, iar ulterior o să-i fie transferată suma de bani cerută în cont, după care va fi contactat de un curier pentru a ridica produsele.

În continuare, numitul a accesat link-ul respectiv şi i-a fost deschisă o pagină de internet, unde, cu acordul tatălui său, a introdus toate datele cardului bancar emis de Banca Transilvania, aparținând numitului  (număr, dată expirare şi CCV).

După, sus-numitul a introdus pe acelaşi site și codul unic 3D, trimis prin SMS de către banca pentru a autoriza o tranzacţie. Mai apoi a observat că contul bancar al tatălui său a fost efectuată o tranzacți în valoare de 16.713 ruble (aproximativ 1.000 lei) către comerciantul (….)

În finalul declaraţiei, a precizat că valoarea prejudiciului cauzat este de 1.000 lei, sumă cu care se constituie parte civilă în cauză”, se arată în motivarea instanței.

Polițiștii de la IPJ Alba au deschis un dosar penal, dar nu au putut să identifice făptașii așa că au propus clasarea dosarului.

În data de 13 septembrie 2022, magistrații judecătoriei Aiud au admis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală și cazul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax