Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hackerii au reușit să compromită cardul bancar al unui bărbat din Alba fără să lase vreo urmă. Câți bani au încercat să fure

Publicat

Un caz recent finalizat pe rolul Judecătoriei Câmpeni aduce iar în discuție modalitatea prin care hackerii reușesc să compromită cardurile bancare. 

Este vorba despre un caz, în care un bărbat și-a dat seama că de pe contul său bancar au fost efectuate trei tranzacții către o platformă de creditare online. 

Acesta văzut în timp util tranzacțiile și a reușit să ceară blocarea cardului și refuzarea tranzacțiilor.

Fapta s-a petrecut în luna aprilie a anului 2022, iar dosarul penal deschis a avut o finalitate în data de 26 septembrie 2023.

De remarcat este faptul că hackerii care încearcă să fure bani de pe cardurile utilizatorilor de servicii bancare, nu lasă urme.

Magistrații Judecătoriei Câmpeni au notat că ”în logo-urile informatice ale Băncii Transilvania (n.r. unitate bancară la care păgubitul avea cardul) aferente tranzacțiilor cu carduri, nu apar informații despre I.P.-uri” se arată în motivarea instanței.

Mai exact păgubitul a făcut o plangere în care a anunțat ”faptul că persoane necunoscute, folosind datele cardului său, au efectuat mai multe plăti frauduloase, în valoare totală de 305 lei către creditron.org.

Persoana vătămată a declarat faptul că în data de 27.04.2022 a verificat soldul contului cu ajutorul aplicației pe internet banking B.T., ocazie cu care a constatat faptul că au fost efectuate trei tranzactii frauduloase, pe internet, neautorizate de către acesta.

Întrucât acesta nu a solicitat sau aprobat tranzacțiile, a solicitat blocarea cardului și a întocmit refuz la plată pentru respectivele tranzacții”, se arată în documentul citat.

Mai mult de atât, banca a mai comunicat faptul că nu a identificat un posibil punct de compromitere a cardului, nu a înregistrat nici un prejudiciu și nu se constituie parte civilă în cauză.

Proprietarul cardului nu și-a pierdut banii și nu a mai vrut ca ancheta să continue.

De asemenea și procurorii au considerat faptul că continuarea anchetei ar fi prea scumpă și au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală.

Drept urmare dosarul a fost închis.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ms

    vineri, 29.09.2023 at 23:00

    si….hakerii au plecat mai departe spre alte…..incercari….nestingheriti de oamenii legii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax