Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hackerul albaiulian Mihai Emil Picoș, în fața magistraților Tribunalului București. Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare

Publicat

Hackerul albaiulian Mihai Emil Picoș, arestat preventiv sub acuzația de terorism cibernetic se va afla, luni, la Tribunalul București. Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele acestuia, iar asupra acestui aspect magistrații urmează să se pronunțe în ședință.

Mihai Emil Picoș, în vârstă de 26 de ani ,din Alba Iulia,  este acuzat că ar face parte din gruparea de teroriști cibernetici Anonymous.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională, constituită din 14 persoane, sens în care au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa  şi Târgu Mureş.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind  învinuitul  Gabriel Băleasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”.

Acesta, împreună cu învinuiţii  Fábián Gábor şi Mihai Emil Picoş a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic.

Pe pagina personală de Facebook, Mihai Picoş promovează mișcarea anti-ACTA și este unul dintre organizatorii protestului anti-ACTA la Alba Iulia, în luna februarie. În orașul nostru, gruparea Anonymous este responsabilă de spargerea  site-ului Primăriei Alba Iuliei și Poliției Române.

Gruparea a desfăşurat o vastă activitate infracţională specifică, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul online a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România, cât şi din străinătate.

Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc. În majoritatea cazurilor, după compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri.

Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă. Activitatea infracţională  a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet  vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi  implementării de noi măsuri de securitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. stane

    luni, 23.07.2012 at 10:22

    Foarte bine ca spart baza de date a primarie daca nu sunt capabili sa o protejeze si pentru ca sustine anti-ACTA nu mi se pare nimic ciudat, toata lumea ar trebui sa sustina acest lucru!

  2. derp von herp

    luni, 23.07.2012 at 10:48

    nu mai folositi denumirea de hacker. Pustiul asta nu e hacker. E doar un utilizator al unor aplicatii de hacking. Se incadreaza la categoria „script kiddie” vezi: https://en.wikipedia.org/wiki/Script_kiddie
    Cu putine cunostinte de informatica, chiar si unul care a baut cerneala in scoala stie sa „sparga” orice folosind programe create de ALTII(programatori, hackeri, etc) care exploateaza vulnerabilitati. Oricum… vinovati sunt si cei ale caror servere au fost sparte, pentru ca fie habar n-au de IT, fie ca nu-i intereseaza, ambele cazuri fiind fapte foarte grave si ar trebui trasi la raspundere si ei. E ca in viata reala. Daca-ti lasi masina deschisa intr-o zona mai ferita risti sa-ti fie furata!

  3. Quazar

    vineri, 31.08.2012 at 19:08

    In Alba Iulia este nevoie de 10 Unguri care fac fiecare cate 5 cursuri de it o data si poate, „poate„ reusesc sa securize un site precum cel al primariei. 🙂 derp von herp eu zic sa mai incepi alte 5 cursuri. :/ .. Ma intreb cati bani ti-au dat primaria si cred ca altcineva merita acei bani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax