Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

HAITE de LUPI au ucis peste 100 de oi, la Meteş şi Săsciori. Prefectul de Alba: În perioada imediat următoare se vor efectua vânători organizate

Publicat


oiHaite de lupi au ucis peste 100 de oi în zonele Meteş şi Săsciori. Primarii şi cetăţenii acestora localităţi au sesizat prefectul de Alba şi au cerut sprijin. Gheorghe Feneşer  a precizat că se vor efectua vânători organizate în aceste zone, pentru combaterea prădătorilor, iar păgubiţii pot urma procedura pentru constatarea daunelor. Alte sesizări privind distrugeri ale terenurilor au fost reclamate şi după ce mistreţi au intrat pe proprietăţile localnicilor.

Un număr mare de cetăţeni, cât şi o parte dintre primarii din judeţul Alba l-au sesizat recent pe prefectul Gheorghe Feneşer, cu privire la pagubele pe care le provoacă animalele sălbatice, în special porcii mistreţi. Aceştia distrug culturi întregi de porumb, proprietarii văzându-se văduviţi de roadele muncii lor, după un an întreg, transmit reprezentanţii Prefecturii Alba.

De asemenea, haite de lupi au omorât peste 100 de oi, pe raza comunelor Meteș și Săsciori.

Ca urmare, prefectul Gheorghe Feneșer a precizat că în perioada imediat următoare se vor efectua vânători organizate și a informat care este procedura de urmat în asemenea situații.

Până în prezent au fost şi două sesizări de la primarii localităţilor Meteş şi Săsciori referitoare la haite de lupi care au omorât peste 100 de oi, ciobanii fiind în imposibilitatea de a-şi apăra animalele.

Ca urmare a sesizărilor edililor locali şi ai cetăţenilor revoltaţi, prefectul Gheorghe Feneşer i-a informat care este procedura de urmat în asemenea situaţii. Astfel, se constituie o comisie, formată din reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului localităţii pe raza căreia s-a sesizat paguba, ai structurii teritoriale de specialitate a Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care să constate pagubele, să le evalueze şi să stabilească răspunderea civilă.

La constatarea pagubelor pot participa reprezentanţi ai gestionarului faunei de interes cinegetic din cuprinsul fondului cinegetic şi ai structurii de administrare a ariei protejate neincluse în fonduri cinegetice sau în care vânătoarea nu este admisă, după cum paguba a fost produsă în fondul cinegetic sau în aria protejată.

Cu privire la pagubele produse turmelor de oi, prefectul Gheorghe Feneşer a luat legătura cu gestionarii fondurilor de vânătoare.

„ În perioada imediat următoare se vor efectua vânători organizate în zonele în care au fost semnalate probleme, în vederea combaterii şi alungării prădătorilor. La nivelul judeţului nostru, datorită creşterii alarmante a numărului de lupi, pentru anul 2014 a fost aprobată de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice recoltarea prin vânătoare a unui număr de 32 lupi. Adresez cetăţenilor interesaţi un apel, de a semnala de îndată orice eveniment de acest gen, pentru a putea fi întreprinse măsurile de rigoare” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate