Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

HAITE de LUPI au ucis peste 100 de oi, la Meteş şi Săsciori. Prefectul de Alba: În perioada imediat următoare se vor efectua vânători organizate

Publicat


oiHaite de lupi au ucis peste 100 de oi în zonele Meteş şi Săsciori. Primarii şi cetăţenii acestora localităţi au sesizat prefectul de Alba şi au cerut sprijin. Gheorghe Feneşer  a precizat că se vor efectua vânători organizate în aceste zone, pentru combaterea prădătorilor, iar păgubiţii pot urma procedura pentru constatarea daunelor. Alte sesizări privind distrugeri ale terenurilor au fost reclamate şi după ce mistreţi au intrat pe proprietăţile localnicilor.

Un număr mare de cetăţeni, cât şi o parte dintre primarii din judeţul Alba l-au sesizat recent pe prefectul Gheorghe Feneşer, cu privire la pagubele pe care le provoacă animalele sălbatice, în special porcii mistreţi. Aceştia distrug culturi întregi de porumb, proprietarii văzându-se văduviţi de roadele muncii lor, după un an întreg, transmit reprezentanţii Prefecturii Alba.

De asemenea, haite de lupi au omorât peste 100 de oi, pe raza comunelor Meteș și Săsciori.

Ca urmare, prefectul Gheorghe Feneșer a precizat că în perioada imediat următoare se vor efectua vânători organizate și a informat care este procedura de urmat în asemenea situații.

Până în prezent au fost şi două sesizări de la primarii localităţilor Meteş şi Săsciori referitoare la haite de lupi care au omorât peste 100 de oi, ciobanii fiind în imposibilitatea de a-şi apăra animalele.

Ca urmare a sesizărilor edililor locali şi ai cetăţenilor revoltaţi, prefectul Gheorghe Feneşer i-a informat care este procedura de urmat în asemenea situaţii. Astfel, se constituie o comisie, formată din reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului localităţii pe raza căreia s-a sesizat paguba, ai structurii teritoriale de specialitate a Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care să constate pagubele, să le evalueze şi să stabilească răspunderea civilă.

La constatarea pagubelor pot participa reprezentanţi ai gestionarului faunei de interes cinegetic din cuprinsul fondului cinegetic şi ai structurii de administrare a ariei protejate neincluse în fonduri cinegetice sau în care vânătoarea nu este admisă, după cum paguba a fost produsă în fondul cinegetic sau în aria protejată.

Cu privire la pagubele produse turmelor de oi, prefectul Gheorghe Feneşer a luat legătura cu gestionarii fondurilor de vânătoare.

„ În perioada imediat următoare se vor efectua vânători organizate în zonele în care au fost semnalate probleme, în vederea combaterii şi alungării prădătorilor. La nivelul judeţului nostru, datorită creşterii alarmante a numărului de lupi, pentru anul 2014 a fost aprobată de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice recoltarea prin vânătoare a unui număr de 32 lupi. Adresez cetăţenilor interesaţi un apel, de a semnala de îndată orice eveniment de acest gen, pentru a putea fi întreprinse măsurile de rigoare” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

34 DECESE în România, în epidemia de coronavirus. Cele mai recente cazuri, raportate în Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara

Publicat

Au fost înregistrate încă 4 decese din cauza noului coronavirus în România. Este vorba despre persoane din Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. A fost semnalată și cea mai tânără victimă a COVID-19 de până acum: un bărbat de 43 de ani din județul Suceava, transferat la București, pacient cu arsuri. Cazurile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce s-a izbit cu mașina de o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate