Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HARTA CALITĂȚII DRUMURILOR din județul Alba. Vezi care sunt zonele în care nu este recomandat să te aventurezi cu mașina


Publicat

Șoferii care vor să circule pe drumurile din județul Alba pot afla care este calitatea drumurilor, atât naționale, cât și județene. Forumul de infrastructură construim-romania.ro a publicat o hartă din care reiese calitatea drumurilor din România. Datele au fost actualizate în 10 februarie 2015.

Harta ia în calcul autostrăzile, drumurile europene, drumurile naționale și câteva dintre cele județene, considerate mai relevante și a fost realizată pe baza informaților primite de la utilizatori. În județul Alba, satele limitrofe marilor orașe suferă la capitolul infrastructură.

 

Cei care doresc să facă o călătorie prin județul Alba pot afla, înainte să pornească la drum, pe unde pot circula fără griji sau tronsoanele de carosabil „cu probleme”. Însă harta a fost actualizată pe baza informaţiilor primite de la utilizatorii forumului amintit, iar aprecierile sunt subiective, astfel că poate fi considerată drept o sursă orientativă.

Pe hartă drumurile sunt „marcate” cu albastru pentru stare „excelentă”, verde pentru „bun”, galben pentru „acceptabil” şi roşu pentru „drum rău, cu multe gropi sau neasfaltat”. Mai sunt trecute drumuri în lucru sau autostrăzile şi ieşirile de pe acestea.

AICI, harta actualizată.

 

În ceea ce priveşte drumurile din Munţii Apuseni, în judeţul Alba, DN74 de la Alba Iulia și până la Zlatna este considerat „acceptabil”, dar pe Dealul Mare spre Abrud şoseaua începe să pună probleme. Mai departe, pe DN74, de la Abrud și până la Câmpeni drumul este acceptabil. Daţi din nou de gropi şi denivelări până la Albac, însă mai sus, până la Scărișoara şi Arieşeni, drumul este acceptabil.

Dacă nu mai doriți să vă întoarceți pe la Abrud, veți putea să ocoliți puțin pe DN75, spre Baia de Arieș. Pe acest segment, drumul până la Turda este acceptabil. Veți avea și posibilitatea să scurtați din traseu în cazul în care vreți ca din localitatea Buru să faceți dreapta spre Aiud, pe DJ107M și este un drum bun, asfaltat de curând.

DN1, de la intrarea în judeţul Alba dinspre Cluj până la Alba Iulia şi Sebeş este trecut la categoria „excelent”, chiar dacă şoferii care „fac naveta” aproape zilnic pe acest segment ar mai avea ce obiecta.

DJ107F care duce spre Luduș de la Ocna Mureș este unul bun, însă şoferii trebuie să circule cu prudenţă, mai ales pe parcursul localităţilor.

De asemenea, DJ107B care duce spre Blaj din Teiuș este bun, deci cei care vor să ajungă repede la Blaj sau într-o comună din apropiere pot folosi liniștiți acel traseu.

Cei care sunt din Șard și doresc să ajungă pe DN1, la Oiejdea pot să scurteze drumul și să meargă pe DJ107H care duce la Galda de Jos și drumul este excelent, fără gropi. Vor întâmpina probleme de la Galda de Jos spre Oiejdea, unde drumul este rău.

Autostrada A1 Sebeș-Deva are ieșiri la Cunța, Lancrăm, Sebeș, Orăștie și Șoimuș. DN7, care „însoţeşte” o parte din traseul noii autostrăzi este trecut la categoria „bun”.

În foto ataşat, puteţi vedea şi starea drumului în zona Transalpina.

Citeşte şi ŞTIREA TA pe ALBA24: “Cratere” pe DJ 107K, după Poiana Galdei. Şoferii se plâng că-şi “rup” maşinile pe drum

Citeşte şi ŞTIREA TA pe ALBA24: DRUMUL Zlatna – Almaşu Mare (DJ 705) FĂCUT PRAF de camioanele de mare tonaj care transportă piatră din cariere

Lungimea rețelei de drumuri din România este de 198.589 km, din care CNADNR SA are în administrare 262,9 km de autostradă şi 15.934 km de drumuri naționale.

În ciuda aparenței, în Ardeal se construiesc cele mai numeroase autostrăzi din România, însă chiar și așa satele limitrofe marilor orașe suferă la capitolul infrastructură.

Că invităm să vă exprimaţi opiniile referitor la sectoarele de drum cu probleme din judeţul Alba, precizând zonele. Informațiile respective le puteți adăuga prin comentarii la acest articol. Un reporter Alba24.ro va verifica informația și o va adăuga în text.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Ionescu george

    miercuri, 03.09.2014 at 13:51

    Dj 107K din DN1 Galda de Jos pana la Poiana Galdei bun.De la Poiana Galdei -Intregalde-Mogos si spre Abrud pana in DN 74 foarte prost (dezastuos chiar) pentru masini !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 22 februarie. Câteva zile mai calde, dar și perioade cu ninsori. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Vremea va fi ușor mai caldă față de normalul perioadei în următoarele două săptămâni. Sunt așteptate perioade cu ninsori și unele zile cu ploi.

Apoi, până în 22 februarie, temperaturile vor fi negative noaptea, foarte frig în special la munte. Va mai ninge, mai ales în săptămâna 8-14 februarie.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni în țară

Săptămâna 25-31 ianuarie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile totale de precipitații vor fi excedentare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Temperaturi / precipitații: maxime de 1-9 grade Celsius în zonele mai joase, minime de -6.. 2 grade Celsius, posibil ninsori/ploi în 25, 27-28 ianuarie; maxime între -6…6 grade la munte, minime până la -11 grade Celsius, cu posibile ninsori în 25 și 28-30 ianuarie

Săptămâna 1-7 februarie

Temperatura medie ale aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Temperaturi / precipitații: maxime 4-7 grade Celsius în zonele mai joase, minime de -2 … 1 grad Celsius; la munte, maxime de -1…4 grade Celsius, minime până la -5 grade Celsius; posibile ninsori/ploi în jurul datei de 2 februarie.

Săptămâna 8-14 februarie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Temperaturi / precipitații: maxime între -1 grad și 2 grade Celsius în zonele mai joase, minime până la -9 grade Celsius; la munte, maxime negative și minime până la -12 grade Celsius; ninsori aproape toată săptămâna la șes și câteva zile la munte.

Săptămâna 15-22 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Temperaturi / precipitații: maxime de 1-3 grade Celsius în zonele mai joase, minime până la -9 grade Celsius; la munte, maxime negative și minime până la -12 grade Celsius; posibile ninsori în jurul datei de 20 februarie.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile din Sebeș au intrat în ALERTĂ după ce duminică aerul din municipiu a fost CEL MAI POLUAT din România

Publicat

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor a transmis că săptămâna viitoare va convoca o întâlnire instituțională pentru a discuta despre problema calității aerului din oraș, după valorile îngrijorătoare înregistrate în weekend de stația de monitorizare și de autolaborator.

Reamintim faptul că municipiul Sebeș s-a aflat pe primul loc în topul poluării pe țară, duminică, după ce valorile corespunzătoare particulelor în suspensie PM10 au „explodat”, depășind în unele măsurători chiar și de 4 ori valoarea limită zilnică recomandată pentru protecția sănătății umane. 

Vezi și HARTĂ: SEBEȘ, în topul poluării pe țară, duminică. Valorile corespunzătoare particulelor în suspensie PM10, depășite

„Valorile îngrijorătoare rezultate în urma monitorizării permanente a calității aerului, pe care municipiul Sebeș o efectuează prin intermediul autolaboratorului aflat în proprietatea municipalității, au fost în comunicate, prin adrese scrise, autorităților județene cu competențe în protejarea mediului înconjurător (Agenția pentru Protecția Mediului Alba, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Alba).

Municipiul Sebeș a semnalat necesitatea realizării unui plan de calitate a aerului, în parteneriat cu autoritățile competente. Menținerea valorilor la limitele prevăzute de legislație este un deziderat pentru administrația publică locală, însă trebuie să se regăsească și la nivelul strategiilor finanțate la nivel județean.

În acord cu prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, în cursul săptămânii care începe mâine, vom convoca o întâlnire instituțională la care trebuie să participe toți factorii responsabili, deoarece sănătatea populației este prioritatea noastră, iar cetățenii municipiului Sebeș merită un răspuns la aceste îngrijorări generate de calitatea aerului”, a transmis primarul Dorin Nistor, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA ACCIDENT la Alba Iulia. Un autoturism a rupt un semafor și s-a înfipt într-un stâlp, pe strada Tudor Vladimirescu

Publicat

Un accident rutier s-a produs duminică seara, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Alba Iulia. Un autoturism a rupt un semafor și s-a oprit într-un stâlp, lângă o trecere de pietoni.

Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ trei săptămâni în zona respectivă a avut loc un alt accident rutier. Atunci, un autoturism condus de un tânăr a rupt un semafor, a distrus un gard, a avariat o țeavă de gaz și s-a oprit în zidul unei case.

Vezi și FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. Un tânăr a rupt cu mașina un gard, a avariat o țeavă de gaz și s-a oprit în zidul unei case

Semaforul înlocuit după accidentul anterior a fost pus la pământ, duminică seara, de un autoturism marca VW Passat, înmatriculat în județul Alba.

 

foto: cititor Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tinerii care provin din medii defavorizate pot face gratuit școala de șoferi pentru obținerea permisului de conducere

Publicat

scoala soferi

Tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, pot face gratuit şcoala de şoferi pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D, în cadrul unui program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate, ce include decontarea tuturor cheltuielilor aferente dobândirii unui permis de conducere.

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, de Fundaţia pentru Comunitate.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declaraţie din partea părintelui sau a reprezentantului legal; în cazul celor peste 18 ani o declaraţie de susţinere din partea unui mentor; ofertă de preţ de la şcoala de şoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Pentru a-şi spori şansele de a face gratuit şcoala de şoferi, cei interesaţi pot trimite, opţional, o adeverinţă din partea unui angajator din care să reiasă că permisul de conducere este important în obţinerea unui loc de muncă, respectiv o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituţii de stat.

„Mesajul nostru este foarte simplu: plătim şcoala de şoferi. Prin acest program plătim costurile şcolii de şoferi, cuprinse între 1.300 şi 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar şi alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular şi în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanţările pe care le acordăm. Pentru acordarea finanţării avem în vedere situaţia materială a solicitantului, dar şi modul în care acesta reuşeşte să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a declarat, pentru AGERPRES, Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile şi examenul, iar alţi 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate