Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Harta fondurilor CNAS pentru analize medicale gratuite: Unde poți să-ți faci programare dacă ești asigurat la sănătate

Publicat

O companie din Sibiu a dezvoltat o platformă online prin care fiecare asigurat la sănătate poate verifica ce laboratoare de analize medicale și imagistică au fonduri pentru serviciile medicale asigurate de stat.

Practic platforma facilitează accesul la informațiile publice referitor la  fondurile disponibile pentru analize de laborator și investigații medicale paraclinice gratuite,  publicate prin raportările CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Persoana interesată poate astfel să identifice unitățile medicale care au fonduri disponibile în funcție de județ și de tipul de investigații medicale urmărit.

Harta cu laboratoarele care au fonduri de analize și imagistică poate fi accesată AICI.

Apeși pe hartă pe județul de care ești interesat și poți vedea ce laboratoare au fonduri disponibile pentru investigații decontate de CNAS

Harta cu laboratoarele de analize și imagistică din Alba care au fonduri disponibile pentru investigații decontate de CNAS AICI

Pe ecran îți va apărea un tabel în care vei vedea Alba – Analize decontate de stat, iar apoi alegi unde vrei să îți faci analizele și te programezi la telefon.

Ce prevede legea cu privire la condiționarea serviciilor medicale decontate de stat

Datele sunt prezentate pe harta României într-un mod simplu și ușor de utilizat. Persoana interesată poate identifica cu ușurință unitățile medicale care au fonduri disponibile în momentul afișării și poate crea o notificare de tip alerta dacă o unitate medicală primește fonduri de tip analiză laborator sau imagistică.

Reamintim că începând cu data de 1 decembrie 2020, asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, în orice județ, la orice laborator care nu și-a consumat fondurile și are publicat acest lucru.

Astfel, aceste servicii nu mai sunt condiționate doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate  cu care se afla în contract și medicul care a emis biletul de trimitere.

Accesul la aceste informații este gratuit iar cei care vor să-l susțină pot contribui cu ”o cafea” AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax