Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

HARTĂ interactivă: STAREA DRUMURILOR naţionale, în timp real. Șoseaua din Alba pe care se circulă în „regim de șantier”

Publicat

Două hărți interactive care prezintă situația drumurilor și autostrăzilor din țară, cu sectoarele de drum închise, restricționate sau cu risc de înzăpezire, au fost recent lansate pe site-ul CNAIR.

Printre drumurile din țară cu lucrări semnalate se numără și DN 67 C – Transalpina, pe o porțiune de aproximativ 63 de kilometri aflată în județul Alba.

„Lucrări pe drumul DN67C, de tip Regimul juridic al drumului este: DRUM ÎN LUCRU. SE CIRCULĂ ÎN REGIM DE ȘANTIER. S-au montat indicatoare rutiere fig. U42 și fig. U8 la km 142+620 și fig. U2 și fig. U8 la km 67+400., de la km 79+200 până la km 142+620, între localitățiile Șugag (Ab) și Sebeș (Ab)”, se precizează în informare.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat că începând din 31 decembrie 2019, pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro – pot fi accesate hărțile interactive care prezintă situația drumurilor naționale și sectoarele cu risc de înzăpezire.

Vezi Harta – situația drumurilor naționale

Vezi Harta – sectoarele cu risc de înzăpezire

Cele două hărți au fost dezvoltate de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile.

Pe harta interactivă privind situația drumurilor naționale sunt prezentate:

  • evenimente rutiere
  • drumuri întrerupte de condiții meteo nefavorabile
  • drumuri îngreunate de condiții meteo nefavorabile
  • drumuri întrerupte
  • drumuri îngreunate
  • drumuri cu lucrări

În ceea ce privește harta sectoarelor cu risc de înzăpezire aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri.

Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărților interactive vor fi introduse inclusiv informațiile referitoare la toate modurile de transport.

„Am văzut că lucrurile au început să se miște și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și să fie promovate, și aici, noile tehnologii. Astfel hărțile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră națională. Prin ele vor fi furnizate informații pe care multe dintre aplicațiile existente nu le dețin, informații corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare și dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată și aplicația destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât și pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetățenilor. Inițiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax