Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Harta pe județe a testărilor la nivel național. Deputatul de Alba, Florin Roman: Alba rămâne un județ lider la testări

Publicat

Cu 11.100 de teste, Alba rămâne lider al testărilor făcute la nivel național, cu excepția centrelor universitare mari, pentru depistarea cazurilor de COVID. Sunt date oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică, care a anunțat că până pe data de 9 mai, la nivel național, s-au efectuat 248.056 teste.

”Doar București, Iași, Timișoara și Cluj au efectuat mai multe testări decât Alba, întrucât în aceste centre de diagnosticare universitare, au fost aduse și probe din județele în care autoritățile județene nu au fost în stare să pună în funcțiune PCR-uri de testare” a transmis deputatul de Alba, Florin Roman.

Harta cu numărul de teste pe județe, poate fi vizualizată la o dimensiune mai mare, aici

La câteva zile până la din ieșirea din starea de urgență, Alba a testat circa 5% din totalul la nivelul întregii țări, iar dacă scoatem din discuție Bucureștiul, procentul de testare în Alba este de 10% din procentul de testare la nivelul național.

Din fericire suntem și pe un loc fruntaș în ceea ce privește procentul celor care s-au vindecat după ce au fost diagnosticați, printre aceștia fiind și cadre medicale.

”În spatele acestor cifre statistice stă munca unor oameni pragmatici și inimoși. Marea bucurie este că noi am început să testăm în plin război cu pandemia, pentru că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba a insistat pentru aducerea PCR-unui de la Cluj, iar firma Transavia, prin omul de afaceri, Ioan Popa, a pus la dispoziție finanțarea pentru un alt aparat de testare.

Medicii au avut parte de materiale de protecție și spre deosebire de alte județe, lipsa de echipamente nu a fost o problemă.

Am avut o testare bună și datorită directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, care a insistat pentru o testare mai susținută, iar mulți primari au achiziționat kituri de testare.

A fost o impresionantă muncă în echipă, în care Prefectura, Poliția, Jandarmeria, SMURD, Ambulantă și toți cei din linia întâi, au fost alături de medici, de managerii spitalelor din Alba Iulia, Blaj, care au dus greul acestei bătălii și ulterior Aiud și Abrud.

Chiar dacă pe data de 15 mai ieșim din starea de urgență, ca și dată calendaristică sau administrativă, măsurile de atenție trebuie sa rămână aceleași. Să nu irosim eforturile noastre dificile din ultimele două luni, motiv pentru care, mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat regulile sanitare” a adăugat deputatul de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax