Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Harta șpăgilor din spitale. Alba și Cluj, județele cu cele mai mici procente de pacienți care au dat bani la doctor

Publicat

Percepția asupra serviciilor medicale din județul Alba tinde să se îmbunătățească, prin prisma faptului că medicii și asistentele nu solicită șpagă. Este concluzia unui chestionar aplicat la nivel național de Ministerul Sănătății. 

Județele Alba, Cluj și Neamț au cele mai mici procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani în luna aprilie, în timp ce la polul opus sunt județele Ialomița, Teleorman și Giurgiu, potrivit datelor agregate de platforma Graphs.ro, pe baza informațiilor de pe platforma data.gov.ro.

Doar 0,76% dintre pacienții din Alba spun că au fost nevoiți să dea bani, un procent mai bun înregistrând doar județul Cluj.

De asemenea, la nivelul Spitalului Județean de Urgențe Alba a crescut gradul de satisfacție față de serviciile oferite de instituția medicală.

Aproximativ 80% dintre pacienți au declarat că sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de serviciile la care au apelat în ultimii doi ani.

La nivel de județ, graficul, în care sunt incluse toate spitalele din Alba, graficul arată așa:

Câți pacienți se plâng de șpaga din spitale, la nivel național

Media la nivel național a pacienților care spun că medicii sau asistentele le-au cerut bani este de 1,67% în aprilie față de 1,61% în martie.

În luna aprilie, 28.869 de pacienți din toată țara au răspuns la chestionarul de feedback, dintre care 482 au spus că li s-au cerut bani în spital.

În aprilie, cele mai mari procente sunt înregistrate în județele Ialomița – 6,47%, Teleorman – 6,43%, Giurgiu – 5,38%, iar cele mai mici în județele Cluj – 0,53%, Alba – 0,59% și Neamț – 0,86%, scrie G4Media.ro.

Mecanismul de feedback al pacientului a fost implementat din 2016 și ar trebui ca raportările pacienților să fie utilizate pentru evaluarea satisfacţiei pacienţilor, a calităţii serviciilor oferite de spitale şi pentru notificarea incidentelor de integritate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Adriana Anca

    miercuri, 10.05.2023 at 18:43

    Spitalul județean Alba mi-a lăsat un gust amar de multă vreme. Și nu spun doar eu acest lucru. Atitudinea întregului personal lasă de dorit. Chiar nu înțeleg de ce și-au ales această meserie!!!

  2. D.D

    miercuri, 10.05.2023 at 23:07

    doar ce sa operat soția,și deja mia ajuns cate cadouri mi s-au cerut pt doctori și asistente,plus bani.rusine sa le fie,e jenant ce se întâmplă.

  3. Gnok

    joi, 11.05.2023 at 07:16

    Auzi ca in Alba nu iau spaga 🤣🤣🤣

    1.Spagile de la furnizorii de medicamente… daca 20 de persoane merg la un medic toti primesc acelasi tratament indiferent de boala 😉, a dracu iti recomanda si farmaciile de unde sa le cumperi🤣

    2.Toti pacientii sunt chemati la cabinetele private pt consult 😉, sa nu mai vorbim ca aprovizionarea la cabinete lor private se face direct din spital.

    3. Medicii cu adevarat valorosi isi deschid propriile clinici si nu se complica cu caracatita din spital.

    Mai sunt vreo 2 sau 3 care fac treaba … in rest fosile spagare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax