Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hărțuirea stradală, pedepsită cu amenzi de până la 100.000 de lei. Proiect legislativ adoptat de Senat

Publicat

hartuire

Senatul a adoptat luni, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de lege care prevede amenzi între 3.000 lei și 100.000 lei pentru acte de hărțuire, hărțuire sexuală sau hărțuire psihologică, atât în spațiul privat cât și în spațiul public.

Proiectul inițiat de deputatul USR Oana Bîzgan și semnat de parlamentari de la toate partidele, a fost adoptat cu 91 voturi „pentru” și trei împotrivă.

„Este interzis orice comportament de hărțuire, hărțuire sexuală sau hărțuire psihologică, definite conform prezentei legi, atât în public câ și în privat”, prevede documentul.

Potrivit proiectului, „constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 100.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât potrivit legii penale să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor art. 6 alin (1), (1^1) și (2 – 4), art. 8, art. 9, alin (1), art. 10 alin (1 – 4), (6), (8), (9), art. 11-22 și art. 29”.

sursa: hotnews.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax