Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Hava îl parafrazează pe Seneca în legătură cu mașinile parcate ”aiurea” în Alba Iulia: ”ridicare urbanum est”

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat că prin implementarea sistemului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în oraș, administrația nu face decât să ”taxeze nesimțirea afișată ostentativ”. Acesta a adăugat că toți cei implicați în această activitate au făcut astăzi o vizită la Sibiu, un oraș unde acest sistem a fost deja pus în practică. ”Niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat” a afirmat Hava. Pentru a fi mai convingător, primarul a parafrazat vorbele atribuite filosofului Seneca: errare humanum est au devenit ridicare urbanum est.

Citește și O nouă piscină la Alba Iulia, din vara anului 2018. Pool Park cu „Water Bar” şi tobogane, la Hotel Astoria

”Alba Iulia, la nașterea ei, a fost contemporană cu Seneca. O adaptare mai mult sau mai puțin inspirată, pornind de vestitul ”errare humanum est” atribuit lui, tot se impune: ridicare urbanum est. Cam așa aș rezuma ceea ce se va întampla, cel mai probabil, din februarie și în Alba Iulia, ca în orice alt oraș civilizat din țară și, mai ales, din Europa. Vorbesc de ridicarea mașinilor parcate aiurea, pe spațiul public. Și subliniez aiurea.

Pentru că, nicio mașină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură impusă de lege. Pe scurt, nu vom face altceva decât să taxam nesimțirea afișată ostentativ. Să îi punem la respect pe cei care “descalecă “ din mașină direct la casa de marcat din supermarket.

Oricine are treabă, oriunde în oras, între 8 si 16, are și alternative de parcare, cu condiția să le și caute, cum fac oamenii cu bun simț. În afara acestui interval, aproape la fel, cu puțină răbdare în plus. Așadar, niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat.

Cei care vor greși înseamnă că au timpul, nervii și banii necesari să își răscumpere greșeala… Momentan se studiază problema, se compară cu alte sisteme asemanatoare și se evaluează toate posibilitățile de adaptare la situația din teren, astfel încât surprizele să fie excluse. Azi, toți cei implicați sunt în deplasare de documentare la Sibiu” a afirmat Mircea Hava, într-o postare pe contul său de facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. ab2000

    marți, 16.01.2018 at 15:42

    Sa-nteleg ca primele masini ridicate vor fi cele din fata primariei si a prefecturii?

  2. Иоханнис фюрер из Ардеаль

    marți, 16.01.2018 at 15:53

    Don’ Semaca… si daca mergi in vizita la cineva unde parchezi dupa ora 16.00? Sau in nesimtirea „stalinista” care te caracterizeaza ai decis sa interzici vizitele in municipiul Alba Iulia.

    • vasile

      miercuri, 17.01.2018 at 08:57

      Mai Iohanis Furer daca mergi in vizita in acest mare oras poti merge si pe jos ca poate mai scapi la un paharsi nu mai poti sa ti ridici harbul de pe locul altuia de parcare si te trezesti ca vin stalinisii si ti l ridica, Herr All Ardealului.

  3. miercuri, 17.01.2018 at 07:33

    Ce facem cu strada Cloșca, nu avem unde parca.

  4. vasile

    miercuri, 17.01.2018 at 09:06

    Cu toate ca n am votat acest primar niciodata ,apreciez dorinta de a face ordine in circulatia urbana.Sunt conducator auto si uneori ma invart de 2/3 ori prin cetate pana gasesc loc de parcare sau ajung pe o strada unde pot parca la trotuar fara sa deranjez. Domnul primar ,taxati nesimtirea,orasul va va fi recunoscator.

  5. Gio

    miercuri, 17.01.2018 at 10:56

    Si aceasta „taxa pe nesimtire” unde se duce defapt? La ce firma privata, nu a unui „nesimtit” ci a unui „smecher”…??!!

  6. Florin Dan

    miercuri, 17.01.2018 at 11:22

    Sa ne asteptam ca toate masinile de pe Closca sa fie ridicate

  7. A.D.

    miercuri, 17.01.2018 at 22:11

    Poi iti dau voie supermarketurile sa ridici cocalari din parcarile lor???
    Daca te lasa aia…o sa te imbogatesti..poti sa lasi balta afacerea cu pavaje

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax