Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Hello, we are from the Romanian Police”: Poliția avertizează asupra unui nou tip de înșelătorie prin telefon

Publicat

„Hello, we are from the Romanian Police”: Poliția Română atrage atenția asupra unui nou tip de înșelătorie prin telefon. Românii sunt avertizați să fie vigilenți și să nu cadă în plasa apelurilor false care încep cu fraza „Hello, we are from the Romanian Police”. 

„<Hello, we are from the Romanian Police>

Dacă un apel telefonic începe cu fraza de mai sus, vă anunțăm că, din acel moment, vă pierdeți timpul sau, cine știe, posibil și ceva bani la sfârșit!

Nu deținem roboții telefonici care să apeleze pentru noi sau să vă ceară să apăsați „TASTA 1” pentru a intra în legătură cu un polițist!

Butonul de a închide apelul este foarte recomandat, urmat de o sesizare, dacă ați fost prejudiciat”, este mesajul transmis de Poliția Română, pe pagina de Facebook.

Poliţia Română atrage atenția asupra fraudelor prin apeluri telefonice, în cadrul cărora victimele sunt determinate să transmită atacatorilor date personale, bancare sau de autentificare, pe care autorii le utilizează în scopul comiterii altor fapte de natură penală.

Vishingul (voice phishing) este o metodă de înșelăciune prin care autorii apelează și poartă convorbiri telefonice cu persoanele vătămate și pretind a fi reprezentanți ai unor entități private. Prin utilizarea unor tactici ingenioase de manipulare, ei obțin date personale sau informații financiare de la persoanele vătămate.

Cum trebuie să procedaţi în astfel de situații

  • Identificați corect un astfel de apel telefonic fals! Nu acceptați să faceți ce vi se spune prin telefon! Nu tastați un alt număr și nici nu urmați alți pași indicați prin telefon!
  • Nu efectuați plăți în conturile oferite prin telefon și nu oferiți date personale sau date bancare!
  • Nu accesați eventuale link-uri de acces puse la dispoziție, de către persoane necunoscute, în timpul sau după încheierea apelurilor telefonice de tip vishing și să nu tastați pe telefonul mobil anumite secvențe de cifre comunicate de către autori, pe durata convorbirilor.
  • Dacă ați fost prejudiciați, anunţaţi Poliţia prin apelarea numărului de urgenţă 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție.

Poliția Română vă recomandă prudență în divulgarea următoarelor tipuri de informații:

  • Informații de identificare personală: numele, prenumele, C.N.P., adresa, numărul de telefon, data nașterii și alte detalii personale. Aceste informații pot fi utilizate pentru „a fura” identitatea sau pentru a accesa alte conturi sau servicii.
  • Informații privind conturile bancare și alte date financiare: prin intermediul vishingului, atacatorii pot obține numerele de cont bancar, numerele de card de credit, informațiile de autentificare la serviciile bancare online și alte detalii legate de conturile și tranzacțiile financiare ale victimei, informații care pot fi utilizate pentru a efectua tranzacții frauduloase sau pentru a accesa ilegal fondurile persoanelor vătămate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax