Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Heritage Constanța, prima arhivă digitală a monumentelor istorice de la Marea Neagră. Informații pentru turiștii de pe litoral

Publicat

Turiștii care merg la Marea Neagră în aceste zile trebuie să știe că a fost lansată „Heritage Constanța”, prima arhivă digitală a monumentelor istorice din Constanța.

Platforma conține trasee tematice pentru turiștii și funcționează și ca avertizor pentru monumentele aflate în pericol.

Heritage Constanța este prima arhivă digitală a patrimoniului cultural din Constanța, care conține atât monumentele istorice din lista Ministerului Culturii, cât și clădiri sau spații reprezentative pentru istoria locurilor, scriu jurnaliștii de la Info-sud-est.ro.

Platforma este, de asemenea, un instrument util pentru turiștii străini, care au la îndemână tot conținutul tradus în limba engleză, la fel și hărțile, dar și traseele tematice de care se pot folosi în expedițiile lor.

Proiectul Heritage Constanța este lansat la 10 ani de la apariția ziarului Info Sud-Est, fondat de Andreea Pavel și Cristian Andrei Leonte.

La platformă au contribuit și Georgiana Țăranu, Ioana Cîrlig, Florin Anghel, Gabriel Stelian Manea și Gabriel Mateescu, colaboratori ai publicației.

Platforma poate fi accesată AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax