Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Hidroelectrica anunță de la ce dată va emite din nou facturi pentru clienții casnici. Ultimul anunț al companiei de electricitate

Publicat

Hidroelectrica S.A. nu va putea emite facturi nici în perioada următoare diupă ce  anunțase că întrerupe procesul de emitere a facturilor între 27 octombrie 2022 – 17 noiembrie 2022 pentru ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date, care vor întrerupe temporar procesul de facturare.

Cea mai profitabilă companie de electricitate din România anunță că această operațiune nu a putut fi finalizată, iar noul termen este de 1 decembrie 2022.

Anunțul Hidroelectrica

„Având în vedere complexitatea operaţiunilor de implementare a noilor softuri de lucru şi migrarea bazelor de date, vă informăm că suntem nevoiţi să prelungim termenul comunicat anterior pentru reluarea procesului de facturare, operarea solicitărilor de intervenţie asupra datelor (rectificare, actualizare, ştergere, portabilitate, restricţionare în ceea ce priveşte prelucrarea etc.), precum şi de soluţionare a cererilor înregistrate în această perioadă.

Accesul la date, inclusiv documente contractuale, este permis şi vă pot fi oferite informaţii cu privire la acestea şi/sau pune la dispoziţia dumneavoastră.

Termenul estimat pentru reluarea activităților este 01.12.2022”, se arată într-o informare transmisă clienților.

Dosarele depuse fizic pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi în continuare recepționate şi înregistrate, însă procesarea acestora se va realiza abia din decembrie.

Hidroelectrica cel mai ieftin producător de energie electrică din România

Compania Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin.

Cel mai mare producător de energie din România a terminat primele trei trimestre din an cu o marjă a profitului net de peste 51%.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net 3,5 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, la venituri de 6,8 miliarde de lei, cu 47% mai mari, arată datele publicate într-un raport al Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al companiei.

Compania se confruntă cu un an hidrologic slab, cu impact direct în producţia de energie, care a scăzut cu 26% faţă de primele nouă luni 2021. Pe de altă parte, preţul mediu de vânzare a energiei pentru primele nouă luni din 2022 a fost de 590,5 lei/MWh, cu 93,3% mai mare decât cel de anul trecut, astfel că a compensat din plin reducerea producţiei.

Un pachet de 20% din Hidroelectrica va fi listat la Bursa de Valori București. Acționarii au votat

Pe 15 noiembrie acţionarii Fondului Proprietatea au votat pentru undă verde în începerea procesului de listare a Hidroelectrica doar la Bursa de Valori Bucureşti, într-o ofertă estimată de ZF la circa 2,5 mld. euro pe baza pachetului de 20% pe care Fondul ar putea să îl listeze. La această evaluarea Hidroelectrica ar urma să fie cea mai mare ofertă de la bursa locală.

ZF a scris luna trecută că cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie lunar salariaţii români cu câte 900 mil. lei pentru economiile de bătrâneţe, ar putea cumpăra maximum 38% din toată oferta publică de listare (IPO) a producătorului de energie electrică Hidroelectrica, arată calculele realizate de Ziarul Financiar care ţin cont de cele mai recente evaluări şi de limita de expunere maximum 5% pe care un fond P2 o poate lua la o societate.

Astfel, pe baza celor mai recente active ale fondurilor Pilon II, de 91,6 mld. lei la august 2022 potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, şi luând în calcul scenariul în care Fondul Proprietatea va lista întreg pachetul de 20% din Hidroelectrica, evaluat la 12,1 mld. lei, Pilonul II ar putea subscrie de 4,6 mld. lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax