Connect with us
Publicitate

SPORT

Himcinschi Jr. pleacă la Empoli. Lupu: ”Unirea o să mai vândă jucători tineri”

Publicat

Cel mai promițător fotbalist al Unirii Alba Iulia, Fabian Himcinschi va pleca la începutul săptămânii viitoare la Empoli, pentru a ”parafa” înțelegerea dintre cele două cluburi. Gruparea italiană este dispusă să ofere 100.000 de euro pentru vârful Unirii, iar oficialii echipei albaiuliene au acceptat în cele din urmă oferta.

”Luni o să meargă impresarul cu el, împuternicit de clubul nostru. Transferul celui de-al doilea fotbalist albaiulian în străinătate (n.r. – primul a fost Gicu Grozav) înseamnă că la Alba Iulia s-a lucrat și s-a făcut ceva la Centrul de copii și juniori. O să se mai vândă jucători tineri. Ne bucurăm și ne mândrim și e o realizare pentru Unirea că vinde în străinătate. Eu cred că după campionatul european vom mai vinde, toți tinerii Unirii au oferte”, a declarat Nicolae Lupu, președinte executiv FC Unirea Alba Iulia.

Lupu consideră acești bani ca un colac de salvare, ținând cont de situația delicată în care se află clubul albaiulian. ”Știe toată lumea că încă mai există datorii și la personal. Fiecare ban venit e binevenit în situația de față”, a mai spus Lupu.

Primul antrenor a lui Himcinschi Jr. a anticipat viitorul acestuia

Fabian Himcinschi a făcut primii pași în fotbal la Unirea Alba Iulia sub comanda lui Vasile Ursu, care l-a avut sub comandă timp de șase ani. Contactat telefonic, Vasile Ursu nu a fost surprins de acest transfer. ”Eu mă bucur pentru el că a reușit, eu mereu am zis că este un jucător de perspectivă care va reuși, uite că a venit timpul și a confirmat. Mă bucur pentru el că va ajunge în fotbalul mare la o echipă mare, la o echipă care-i va oferi șansa să joace la o altă echipă. Ce a depins de mine, eu mi-am făcut treaba ca profesionist. Eu mă bucur că încă un jucător de-al meu a ajuns în fotbalul mare și sper că vor mai urma și alții”, a declarat Vasile Ursu.

Întrebat dacă va solicita o grilă de formare, antrenorul a evitat elegant răspunsul. ”Acuma depinde de conducătorii clubului, eu l-am crescut șase ani de zile, a fost pe mâna mea. Conducătorii clubului dacă vor să fac acest lucru. Aș prefera ca prima mea de formare să fie folosită în folosul clubului pentru a crește alți juniori”, a mai spus Ursu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax