Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hipermarketurile din ţară ar putea fi închise duminica şi de sărbătorile legale. Propunere legislativă

Publicat

supermarket, cumparaturi

supermarket shopping O propunere legislativă prevede ca hipermarketurile să fie închise duminica şi de sărbătorile legale, cu motivaţia că astfel s-ar revitaliza comerţul tradiţional şi s-ar încuraja activităţile în aer liber sau în familie.

Iniţiatorii, doi parlamentari PNL, susţin că pe plan european, s-a semnalat, în ultima vreme, o evoluţie îngrijorătoare în ceea ce priveşte abuzurile exercitate de marile supermarketuri, iar în aceste condiţii, unele ţări din UE au fost nevoite să propună măsuri adecvate, inclusiv acte normative în privinţa programului de funcţionare a hipermagazinelor.

Cu aceste magazine închise duminica, românii s-ar reorienta să-şi facă aprovizionarea prin cumpărături zilnice sau în primele două zile din weekend (vineri şi sâmbătă), iar duminica ar putea să stea mai mult cu familia, să facă sport sau alte activităţi în aer liber, se mai arată în motivarea iniţiativei.

De asemenea, propunerea ar avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse şi stimularea acestora pentru a produce şi pe viitor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. lupu sur

    vineri, 08.05.2015 at 22:31

    Nu sant normali la cap.In loc sa faca legi bune pt.sanatate,educatie,etc.,se ocupa de timpul nostru liber si cand sa merg cumparaturi si mai rau si unde sa merg.Mai ramane sa ne dea 10 minute de Mihaela si doua ore de program la tv si atunci or sa vada si cei tineri ce bine este sa votezi dupa ureche s-au dupa prieteni.

  2. albanezul

    sâmbătă, 09.05.2015 at 05:17

    De sarbatorile legale ar trebui inchis tot,doar serviciile de urgente sa functioneze,sa fie sarbatori pt toata lumea! Nu moare nimeni de foame sau sete o zi sau doua!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax