Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Holzindustrie Schweighofer afirmă că, deși legislația îi permite, de mai bine de un an de zile refuză să cumpere lemn provenit din parcurile naționale

Publicat

foto news 1„Împărtășim opinia că parcurile naţionale reprezintă un habitat cheie pentru conservarea miilor de specii şi încurajăm ONG-urile care militează împotriva tăierilor ilegale, însă susţinem în mod egal, deciziile profesioniştilor implicați în managementul pădurii legate de mentenanţa corespunzătoare a acestor zone şi este datoria noastră să executăm aceste lucrări obligatorii, conform prevederilor Codului Silvic.” precizează compania austriacă Holzindustrie Schweighofer într-un comunicat după ce în mai multe publicații s-a semnalat faptul că Parcul National Retezat a fost cumpărat şi afectat de activitatea companiei Holzindustrie Schweighofer.

Austriecii reacționează pentru prima dată public arătând că: „sunt speculatii facute de cateva organizatii ca „Agent Green”– o entitate care lanseaza din pacate informatii neverificate, fara sa ceara pozitia companiei noastre sau a autoritatilor competente. Holzindustrie Schweighofer întârește aceste declarații subliniind faptul că ”deși recoltarea masei lemnoase este permisă în interiorul parcurilor naţionale (din zonele tampon), în conformitate cu amenajamentele silvice întocmite de către specialiști în domeniul silviculturii și avizate de Ministerul Mediului, compania Holzindustrie Schweighofer a decis, încă din primăvara anului 2015 să refuze orice lemn care provine din aceste zone.

De asemenea intreaga masă lemnoasă pe care o achiziționează Holzindustrie Schweighofer si ajunge la fabrică atat pe cale rutieră cat și pe cale feroviară vine doar insotita de documente de provenienta iar transportul feroviar este mai sigur și mai ușor de verificat decât transportul rutier.

De aceea ne intristeaza postarea „Agent Green” cu vagoanele fotografiate la data de 13 iunie 2016 care nu au livrat de fapt marfă la Holzindustrie Schweighofer! Această informație este confirmată de Veghetorul din gara Vințu de Jos. Mai mult, acele fotografii sunt făcute într-o zona de manevră și nu în zona de descărcare a fabricii Holzindustrie Schweighofer https://www.facebook.com/HolzindustrieSchweighofer/posts/910497712416945

Cutiile despre care se afirmă că ar trebui sa conțină documente sunt, de fapt, cutii pentru etichete și nu pentru documente. Conținutul acestor cutii pentru etichete nu este obligatoriu, nu împiedică desfășurarea transportului, iar lipsa lor nu încalcă niciun regulament de transport feroviar. Ele erau folosite nu pentru documente oficiale, ci pentru documente orientative destinate lucrătorilor din gări. Toate documentele oficiale privind conținutul vagoanelor se găsesc la conductorul trenului.”

Compania autriacă crede că eforturile comune ale autorităților statului, cetățenilor, silvicultorilor si companiilor din industria lemnului vor aduce rezultate în gestionarea eficientă a resurselor forestiere. Deasemenea Holzindustrie Schweighofer și-a manifestat susținerea pentru proiectul „Inspectorul pădurii”, dezvoltat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – un alt mijloc de luptă împotriva tăierilor ilegale de păduri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax