Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Holzindustrie Schweighofer”, companie care deține o fabrică de cherestea la Sebeș investește 150 milioane de euro în Covasna

Publicat

Anul viitor, Holzindustrie Schweighofer, companie care deține o fabrică la Sebeș va deschide o nouă fabrică de cherestea cu 650 de angajaţi în judeţul Covasna. Investiţia se ridică la valoarea de 150 milioane de euro şi va asigura prelucrarea lemnului cu metode de procesare de ultimă generație.

Reprezentanţii concernului austriac au transmis că fabrica va fi amenajată pe o suprafaţă de 70 de hectare, iar capacitatea anuală de debitare planificată va fi de 800.000 mc. 70% din cheresteaua rezultată va fi procesată ulterior, din care 100.000 m3 vor fi utilizați pentru realizarea produselor încleiate pentru piața asiatică, într-o primă fază. În o a doua fază, Holzindustrie Schweighofer plănuiește să producă produse încleiate și pentru piața locală.

80% din cherestea va fi exportată. Cea mai importantă piață rămâne Asia (în principal Japonia). Fabricile deja existente în Siret și Comănești vor fi aprovizionate cu materie primă de către noua fabrică.

Produsele secundare (tocătura) și produsele finite vor fi transportate pe calea ferată, utilizând zilnic 100 de vagoane.

Nevoia de energie a fabricii va fi asigurată de cea mai modernă centrală de cogenerare de energie termică și electrică care va fi alimentată doar cu biomasă. Căldura rezultată va fi utilizată pentru uscarea cherestelei și producerea a 100.000 tone de peleți pentru piața europeană.

Holzindustrie Schweighofer se află în căutarea unor parteneri stabili și potențiali parteneri locali pentru construirea fabricii, dar și pentru lucrările ulterioare.

Vor fi create 650 locuri de muncă direct și alte 2.000 în industriile aferente, indirect.

Holzindustrie Schweighofer este liderul de piață în procesarea lemnului din România, deținând 4 fabrici, cu o cifră de afaceri totală de 500 milioane de euro (2012) și peste 2.500 de angajați.

Prima fabrică de prelucrarea a lemnului din grupul Schweighofer în România a fost construită în Sebeș în 2002. A doua investiţie a fost la Rădăuți, în 2007, iar doi ani mai târziu Schweighofer a achiziționat o fabrică de panouri din lemn masiv în Siret. Ultima achiziție este fabrica de panel din Comănești în 2010.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DINU

    vineri, 29.03.2013 at 13:01

    Mai bine era daca se ocupau de lichidarea poluarii mediului in zona SEBES[captarea condensului si lichifeerea lui in racitoare,iar daca nu-i toxic,sa-l deverseze in canal,sau profitind de tepperatura lui ridicata sa-l raceasca folosindu-l drept agent termic ptr. incalzirea halelor]Cert e ca armata aceia de ing. nu-i pusa sa studieze ac. tema.practic nu se vrea,Faceti niste sere si incalzitile iarna cu niste serpentine ,registre din tevi de 2″ prin care curge ac. condens]Sunt multe variante ,dar nu se vre,iar populatia suporta orice–probabil sponsorizarile facute de ac. societate inchide gura multora.–

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax