Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Horia Bărdaş contestă decizia CL Alba de constituire ca parte civilă în „Dosarul finanţărilor ilegale de la F.C. Unirea Alba Iulia”. Vezi de ce

Publicat

Consilier local al municipiului Alba Iulia şi vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al FC Unirea, Horia Bărdaş contestă decizia de constituire a municipiului Alba Iulia ca parte civilă în Dosarul finanţărilor ilegale de la clubul sportiv, instrumentat de DNA. Acesta cere să fie reluată în CL această discuţie, opinând faptul că, în momentul în care au votat constituirea, consilierii locali s-au aflat în necunoştinţă de cauză.

Horia Bărdaş a venit cu această solicitare în şedinţa de Consiliu Local de marţi. Vedeţi de ce se opune consilierul, constituirii ca parte civilă a municipiului Alba Iulia, în acest dosar:

„Preşedintele de şedinţă Marius Costinaş a cerut ca, în şedinţa următoare, raportul de specialitate să conţină o informare completă asupra cererii DNA, rapoarte de audit, o minimă expertiză economică din care să reiasă că sumele acordate au fost cheltuite nerespectându-se statutul asociaţei, o concluzie a Curţii de Conturi, alte acte să justifice suma pe care DNA solicită constituirea ca parte civilă sau motivul real şi concret pentru care ni se cere această constituire. Ori cel care a realizat proiectul de hotărâre şi raportul de specialitate nu a prezentat absolut nimic din cele cerute de consilieri, astfel încât decizia consilierilor a fost făcută în neştiinţă de cauză, nefiind informaţi corect pentru a lua o hotărâre corectă. Astfel, vă rog să reanalizaţi, faţă de cele arătate mai sus şi să reluaţi discuţia constituirii sau neconstituirii ca parte civilă a Primăriei şi Consiliului Local”, a arătat Horia Bărdaş în faţa consilierilor.

Ca răspuns la solicitarea consilierului, primarul Mircea Hava a arătat că, în controalele anuale efectuate la Primăria municipiului Alba Iulia a fost auditată şi categoria de cheltuieli „Transferuri”, categorie de cheltuieli din care au fost alocate şi sumele către Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 : „Conform raportului de audit financiar şi a procesului verbal de constatare întocmite de Curtea de Conturi, nu au fost făcute precizări privind corectitudinea sau incorectitudinea acestor sume”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax