Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

HOROSCOP SĂNĂTATE 2021: Previziunile astrologice despre sănătatea fiecărei zodii, în al doilea an de pandemie


Publicat

HOROSCOP SĂNĂTATE 2021. Anul 2020, marcat de pandemia COVID-19, ne-a demonstrat tuturor că sănătatea este mai importantă decât orice. Nu știm ce ne rezervă 2021, în contextul crizei sanitare și a efectelor acestora în viața noastră, în economie, în sănătate.

În 2021 vom avea de învățat în continuare lecții privind lucrurile pe care punem preț și astrele au pregătit schimbări importante pentru unele zodii scrie acasă.ro.

Cine are o sănătate de fier, cine va sta mai mult pe la medici, aflăm în cele ce urmează.

Horoscop 2021 – Sănătate- toate zodiile

Jupiter în Vărsător în perioada aprilie – septembrie va influența sănătatea acestei zodii, însă Saturn în Capricorn pe tot parcursul anului 2021 va marca viață și starea tuturor nativilor zodiacului.

Horoscop sănătate 2021 Berbec

Eșți sănătos „tun” în 2021, dragă Berbecule! În afară de câteva probleme minore care te vor deranja din când în când, astrele nu ți-au pregătit evenimente majore în planul sănătății; prin urmare te vei putea concentra pe muncă pe care ți-a pregătit-o prezența lui Saturn în casă a 10-a. Atenție, însă, la oboseală excesivă și la nivelul de stres, care pot aduce o serie de dereglări la nivel fizic și hormonal.

Nodul lunar Sud în Săgetător și Nodul lunar Nord în Taur te fac expus la intoxicații alimentare sau probleme create de o dietă necorespunzătoare și de digestie, așa că nu strică mai multă atenție la ceea ce mănânci. Nu ignoră nici eventuale probleme cu spatele sau coloana vertebrală pentru că mai târziu s-ar putea să regreți.

Horoscop sănătate 2021 Taur

Cu Marte în Berbec și Soarele în Capricorn, începi anul cu oarece probleme de sănătate: febra, dureri de cap, poate o accidentare. Din fericire eșți foarte atent la sănătatea ta, în general, iar problemele nu vor lasă urme adânci, dat fiind felul în care te îngrijeșți.

Nodul lunar Nord la ține acasă și Nodul lunar Sud în Săgetător creează un context ciudat, în care vor apărea probleme de sănătate greu de diagnosticat, în ciuda tuturor testelor și analizelor și a cheltuielilor pe care le faci pentru a da de cap neplăcerilor. În aprilie, când Soarele va întră în semnul tău, lucrurile se mai limpezesc și te vei simți bine. Atenție, însă, la alimentație pentru că poți avea probleme cu digestia, dar și la eventuale probleme cu ochii.

Horoscop sănătate 2021 Gemeni

Lucrurile nu arată deloc bine pentru voi în 2021. Prezența lui Saturn în Capricorn alături de Jupiter va face vulnerabili la boli și este posibil să fiți diagnosticați cu o afecțiune gravă și de durata. Nu lăsăți nimic la voia întâmplării când vine voba de sănătate, chiar dacă, aparent, este vorba de ceva minor. Atenție mare la bolile transmisibile pe calea aerului și la cele infecțioase pentru că aveți un sistem imunitar vulnerabil.

Horoscop sănătate 2021 Rac

Nu ai motive de îngrijorare în 2021, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă de ține. Saturn și Jupiter în casă a 7-a ți-au pregătit mici probleme, iar Nodul lunar sud în casă a 5-a ar putea genera probleme cu digestia, însă dacă acorzi atenția necesară alimentației acestea nu vor fi majore. Ai grijă și de sistemul tău imunitar, pentru că vei fi expus la răceli ușoare în sezonul rece atât la începutul anului, cât și la sfârșit.

Horoscop sănătate 2021 Leu

Sănătatea ta parcă se da într-un roller-coaster în 2021. Conjuncția Jupiter-Saturn pe casă a șasea, a bolilor, va aduce cu ea probleme de sănătate. Poți trece prin boli acute, crize de rinichi sau probleme gastrice, ori intestinale. Nu va fi, însă, nimic grav, ci doar supărător. Atenție și la sistemul respirator, mai ales pentru aceia dintre voi care suferă de boli ale acestui aparat!

Horoscop sănătate 2021 Fecioara

Începi anul cu o energie de invidiat și te simți perfect. Totuși, din aprilie până în septembrie va trebui să acorzi o atenție sporită sănătății, pentru pot apărea neplăceri cauzate de sistemul reproducător ori de aparatul urinar. Cei care suferă de diabet trebuie să fie prevăzători, în mod special. Este posibil să apară probleme minore la nivel gastric sau articular, însă nu va fi nimic serios.

Horoscop sănătate 2021 Balanță

Nu ai multe lucruri de care să te plângi în 2021. Singurele probleme de sănătate ce pot apărea vor fi cauzate de un stil de viață haotic și de alimentația nesănătoasă.

Horoscop sănătate 2021 Scorpion

Starea ta de sănătate va avea parte de multe suișuri și coborâșuri. Poți experimenta episoade acute ale unor afecțiuni, în special în perioada ianuarie – mai. Atenție la obiceiurile alimentare și la stilul de viață.

Horoscop sănătate 2021 Săgetător

Vei avea un an agitat, în care stresul va fi la cote înalte, ceea ce îți va aduce probleme cu somnul, picioarele și ochii. Dacă nu vei reuși să mănânci sănătos și echilibrat, ai putea avea probleme cu greutatea, dar și cu dantură.

Stilul de viață dezorganizat îți scade imunitatea și vei deveni vulnerabil la răceli și virusuri, ce ar putea provoca infecții respiratorii. Nu ar strică să faci mai multă mișcare.

Horoscop sănătate 2021 Capricorn

Nu vei avea probleme majore de sănătate, iar micile supărări din acest sector vor veni și vor pleca. Energia este la cote înalte, așa că nu ai nicio scuză să nu faci mișcare. Încearcă să elimini din viață ta stresul și anxietatea, pentru că ele pot crea și probleme de ordin fizic.

Horoscop sănătate 2021 Vărsător

Saturn în Capricorn favorizează apariția unor probleme de sănătate, dar acestea vor fi mai mici decât în 2020. Atenție la picioare și articulații! Din când în când stomacul ți-ar putea crea neplăceri, dar și câteva răceli. Undeva pe la jumătatea anului să fii foarte atent pe unde calci pentru că există un risc de accidente.

Horoscop sănătate 2021 Pești

Problemele majore de sănătate va ocolesc, însă articulațiile și partea inferioară a spatelui va vor supără din când în când. Începutul anului va fi de bun augur pentru voi din punct de vedere al sănătății, grație lui Jupiter în casă a 11-a; ați putea scapă de o boală cronică din cauza căreia nu v-ai simțit prea bine în ultima vreme.

Perioada aprilie – septembrie, când Jupiter va trece în Vărsător, nu va mai fi, însă, la fel de bună. După o perioada de respiro în octombrie, din noiembrie este posibil să aveți probleme serioase din cauza aliementatiei și a lipsei de mișcare. Sunteți expuși la obezitate și dacă nu veți trata serios problema și nu veți lua măsuri, de aici ar putea să apară și alte probleme de sănătate.

sursa: acasa.ro

foto: PixabayȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutorul de înmormântare s-a majorat în 2021. La ce sumă ajunge, cine îl poate ridica și care sunt actele necesare

Publicat

Ajutorul de înmormântare următoarele persoane s-a modificat. În 2021, asigurații sau pensionarii vor primi 5429 lei, cu 266 lei în plus față de 2020, iar membrul de familie al asiguratului / pensionarului, cu 133 lei în plus, adică 2.715 lei. 

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului, sau al unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Cine primește ajutorul

Ajutorul de deces se achită unei singure persoane care poate fi, după caz: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul.

Dacă decedatul nu are pe nimeni, poate primi banii oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces.

În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat.

În situaţia în care membrul de familie decedat era un copil inapt pentru muncă, în vârstă de peste 18 ani, ajutorul de deces se acordă cu condiţia prezentării unui act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă cauza care l-a făcut inapt pentru muncă şi data ivirii acesteia.

Ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare de către casa teritorială de pensii, în cazul decesului pensionarului sau al asiguratului respectiv al unui membru de familie al acestuia sau de către instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia.

Actele necesare acordării ajutorului de deces:

 • cerere pentru acordarea ajutorului de deces ( anexa nr. 11);
 • certificat de deces (original şi copie);
 • act de identitate al solicitantului (original şi copie);
 • acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original şi copie);
 • dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie);
 • act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă boala care l-a făcut inapt şi data ivirii acesteia, în cazul copilului inapt în vârstă de peste 18 ani (original);
 • adeverinţă care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani urma o formă de învăţământ organizată potrivit legii (original).
 • adeverință eliberată de angajator din care să rezulte că persoana decedată avea calitatea de asigurat la data decesului, respectiv extras din REVISAL, după caz.
 • dovada că membrul de familie nu era asigurat sau pensionar se face prin declaraţie pe propria răspundere a celui care solicită ajutorul de deces, dupa caz.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Publicat

MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit.

La mijlocul secolului al XIX-lea, soarta principatelor Moldovei și Țării Românești era în mâinile Rusiei și ale Imperiului Otoman, care se opuneau unirii lor.

Situația s-a schimbat în urma războiului Crimeii, dintre 1853 și 1856, când Rusia a fost învinsă de Marile Puteri, formate din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, Imperiul Francez, Regatul Sardiniei și Imperiul Otoman.

Principatele române, din mâinile rușilor și turcilor, în ale marilor puteri europene

După război, în 1856, prin Tratatul de Pace de la Paris se iau decizii care privesc și principatele Moldovei și Țării Românești.

De exemplu, Moldovei i se atașează trei județe din sudul Basarabiei, Cahul, Ismail și Bolgrad.

În contextul discuțiilor despre unirea celor două principate, în 1857 Marile Puteri acordă acestora dreptul organizării unui „referendum” (consultarea populației cu drept de vot) despre Unire.

În acest scop, se constituiau adunări Ad-hoc, în care se discutau alegerile pentru Divanurile Ad-hoc, care urmau să se pronunțe asupra organizării politice și sociale a țărilor române.

Falsificarea alegerilor, un obstacol pentru Unire

În Țara Românească, majoritatea membrilor din Divanul Ad-hoc au spus „Da” pentru Unire, însă în Moldova, situația a fost mai controversată. Aici, caimacanul (locțiitor la conducerea Moldovei), Nicolae Vogoride, sprijinit de Imperiul Otoman, care îi promitea domnia dacă Unirea nu se va realiza, a falsificat listele electorale de reprezentare în divanul Ad-hoc.

Șansa a făcut însă ca Vogoride să se destăinuie, prin scrisori, fratelui său din Constantinopol, iar corespondența a fost furată și publicată în presa europeană, la Bruxelles.

Descoperirea a iscat scandaluri atât printre români, cât mai ales la nivel european. Marile Puteri au rupt relația cu Imperiul Otoman, au solicitat întâlniri cu împăratul Franței, Napoleon, și regina Marii Britanii, Victoria, iar falsele alegeri au fost, astfel, anulate. În toamna anului 1857, în urma noilor alegeri, toți s-au pronunțat pentru Unirea Pprincipatelor Moldovei și Țării Românești.

În 1858, Convenția de la Paris a stabilit mai multe prevederi referitoare la principatele române, dintre care cea mai semnificativă a fost unirea parțială a principatelor Moldovei și Valahiei sub denumirea „Principatele Unite ale Moldovei și Valahiei”, care rămâneau sub suzeranitatea „Maiestății Sale Sultanul” și sub protecția Marilor Puteri. Unirea propusă aici s-a dovedit a fi mai degrabă una formală, cele două principate urmând să funcționeze separat în mare parte, ca până atunci, cu doar câteva puncte comune: o Comisie Centrală la Focșani, care reprezenta un fel de Parlament mai mic, Înalta Curte de Justiție și Casație și Armata. Capitalele rămâneau aceleași, la București și Iași, și se intenționa ca domnitorii să fie diferiți.

Problema Principatelor a fost pusă în cadrul Congresului de contele Walewski, ministrul de Externe al Franţei.

Principale măsuri care au vizat Principatele au fost:

 • desfiinţarea protectoratului rusesc şi înlocuirea lui cu o garanţie colectivă a Marilor Puteri. Prin acest fapt s-a reuşit eliminarea influenţei ruseşti şi asigurarea că trupele ţariste nu vor mai putea străbate teritoriul Principatelor fără acordul puterilor garante. Astfel, era se stopată posibila înaintare a Rusiei în Balcani.
 • cedarea sud-estului Basarabiei Principatului Moldovei. Această măsură a îndepărtat Rusia de gurile Dunării.
  libera circulaţie pe Dunăre sub atenta supraveghere a Comisiei Europene a Dunării. Scoaterea Dunării de sub influenţa rusească era o prioritate strategică pentru puterile din centrul Europei.
 • suzeranitatea otomană era menţinută. Fiind sub suzeranitate otomană, Principatele nu puteau avea propria politică externă, fapt ceea ce constituia o garanţie în plus că cele două teritorii nu vor cădea sub sfera de influenţă rusească.
 • armata naţională. Măsura dădea Principatelor posibilitatea de a-şi asigura ordinea internă.

În ceea ce priveşte Unirea Principatelor, opiniile Marilor Puteri au fost împărţite în funcţie de interesele lor strategice de politică externă:

 • Franţa. Instrumentul din cadrul politicii externe franceze elaborată de Napoleon al III-lea avea la bază principiul naţionalităţilor, care presupunea ca fiecare naţiune să îşi decidă singură soarta. Acesta era doar un pretext dintr-un proiect mult mai amplu prin care împăratul francez a încercat pe tot parcursul domniei sale să refacă prestigiul ţării sale după Congresul de la Viena din 1815 şi să readucă Franţa la statul de primă putere de pe continent. Se înţelege astfel de ce problema Principatelor a fost adusă în discuţie tocmai de Franţa. De asemenea, unirea Principatelor constituia un pretext în rivalitatea franco-habsburgică.
 • Rusia. Fiind puterea învinsă, ea nu a avut un cuvânt de spus, însă nu era deranjată de o eventuală unire a Principatelor.
  Sardinia. Franţa îi cere să aibă o atitudine pozitive pentru a lovi în interesele habsburgice. Regatul Piemontului şi a Sardiniei dorea la rândul său unificarea Italiei sub casa de Savoia. Era important pentru a lovi în Imperiul Habsburgic, deoarece Lombardia şi Veneto se aflau sub stăpânirea sa.
 • Prusia. Prusia dorea, de asemenea, să lezeze interesele habsburgice deoarece îşi dorea unificarea Germaniei în jurul ei sub casa de Hohenzollern şi nu în jurul Austriei şi casei de Habsburg.
 • Marea Britanie. Deşi iniţial susţine ideea unirii, în cele din urmă s-a opus deoarece Imperiul Otoman a garantat neutralitatea strâmtorilor (niciunui vas militar sub pavilion străin nu i se va permite străbaterea strâmtorilor), iar Marea Britaniei nu mai avea astfel nici un interes strategic.
 • Imperiul Otoman. S-a împotrivit deoarece se putea constitui un precedent.
 • Imperiul Habsubrigic s-a opus pentru a leza interesele Franţei.

În cele din urmă s-a decis ca Principatele să-şi decidă singure soarta în cadrul unor divanuri ad-hoc.

Surpriza alegerilor domnitorilor din cele două principate

În anul următor, în data de 5/17 ianuarie 1859, au fost organizate alegeri la Iași, în Moldova, iar noul domnitor a fost desemnat Alexandru Ioan Cuza. Peste o săptămână, în 12/24 ianuarie 1859, au avut loc alegeri și la București, iar profitând de faptul că Marile Puteri nu specificau clar că principatele române nu pot fi conduse de același domnitor, și aici a fost ales tot Alexandru Ioan Cuza. Puse în fața faptului împlinit, Marile Puteri au avut brusc de a face cu două principate conduse de același domnitor.

Marele merit al lui Cuza a fost că a reușit să aducă recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale din toate domeniile, a pus bazele statului român modern. Noua țară a început să se numească România abia după abdicarea lui Cuza, din anul 1866, când a fost redactată prima constituție.

În tot acest timp, în care două dintre principatele române au reușit să se unească, Transilvania se afla sub stăpânire austriacă, iar din 1867, sub dominație austro-ungară, până în 1918, când a avut loc Marea Unire de la Alba Iulia.

După 160 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România. Mulțumim istoricului Liviu Zgârciu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia pentru disponibilitatea și răbdarea cu care ne-a povestit cum s-a petrecut evenimentul.

surse: Enciclopedia României, Wikipedia, Liviu Zgârciu – istoric Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Energiei, „ușor nemulțumit” de decizia ANRE: „Vreau să văd facturile la energie electrică pe ianuarie”

Publicat

Ministrul Energiei se declară „ușor nemulțumit” de decizia ANRE de a lăsa la latitudinea furnizorilor de energie acordarea discountului către clienți. Virgil Popescu a scris pe contul său de Facebook că așteaptă să vadă facturile pentru lunile următoare, pentru a se asigura că vor exista reducerile promise.

„Sunt ușor nemulțumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toți cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…”, a scris sâmbătă pe Facebook Virgil Popescu.

Acesta a spus că partea bună a ordinului este că obligă furnizorii să ofere clienților cele mai bune prețuri.

„Ordonanța de Urgență este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienți și să ofere cele mai bune prețuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esențial: trebuie să punem clientul în centrul pieței liberalizării și nu furnizorul”, a mai scris ministrul pe rețeaua de socializare.

„Cel puțin până la data de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică”, a transmis miercuri ANRE, când a anunțat aprobarea ordinului privind simplificarea tranziției de la serviciul universal la piața concurențială pentru clienții casnici.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat la începutul săptămânii că noul ordin al ANRE privind liberalizarea de pe piața energiei va prelungi contractele clienților cu șase luni, iar furnizorii vor putea acorda discount la prețul concurențial.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Un scrut popas prin istorie”, activitate online la Liceul Teoretic din Ocna Mureș, cu ocazia Unirii Principatelor Române

Publicat

La Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș s-a desfășurat vineri, 22 ianuarie, o lecție despre istorie, denumită simplu „Un scurt popas prin istorie”, cu ocazia sărbătoririi în ziua de 24 ianuarie, Mica Unire – Unirea Principatelor Române de la 1859.

„Istoria este o permanentă lecție despre cine suntem ca națiune, despre ființa poporului român, despre strămoșii noștri, despre fapte de glorie, despre eroi sau trădări, despre un loc în care s-au clădit edificii, în plan fizic și spiritual.

Istoria se scrie când efortul eroilor este convergent și urmăreșțe idealuri comune la a căror îndeplinire sunt implicate forțe mânate de un ideal măreț.

Unirea Principatelor Române, din 24 ianuarie 1859, cunoscută în istorie ca „Mica Unire” sau „Unirea lui Cuza” pe care am ales să o comemorăm în acest cadru informal, la Liceul Teoretic „Petru Maior” azi 22 ianuarie 2021, reprezintă un scurt popas în care faptele, eroii, sau sentimentele sunt rememorate cu datoria sacră (vorba cronicarului) „de nu lăsa” să se înece … anii cei trecuți și să lăsăm urmașilor amănunte despre cele ce au fost să se petreacă în anii de demult, cu grija ca aceștia să nu rămână „asemenea fiarelor și dobitoacelor celor mute și fără minte”.

Suntem datori înaintașilor să transmitem fărâma aceasta de adevăr la care au aspirat generații de români de-a lungul secolelor și pe care au înfăptuit-o „UNIREA”.

Unirea Principatelor Române este actul rezultat al unui demers coroborat cu efortul dus pană la sacrificiu al unor eroi precum: Alexandru Ioan Cuza , Mihail Kogălniceanu, Costache Negri sau Vasile Alecsandri și care a asigurat ființarea noastră ca popor.

Convinși că adevăratele lecții de viață depășesc cadrul îngust, formal al unei ore de curs ne-am mobilizat împreună din inițiativa unor profesori și elevi ai clasei a XII -a C la o masă rotundă, în care dezbaterile sau micile momente artistice s-au adaptat unui demers coerent, colectiv care înfruntă condițiile vitrege pe care la întâmpină educația în această perioadă.

Nu ne rămâne decât să aducem cuvinte de mulțumire unui colectiv unit care s-a dedicat acestei manifestări: dir. prof Onac Olimpia , dir. adj. Prof Marele Adrian, prof Stanciu Aurora , prof. Oniga Corina, prof Tia Corina, prof. Tecar Dan Ciprian, tuturor elevilor implicați în această acțiune și în special celor din clasa a XII a C: Leahu Flavius Gabriel, Leahu Dragoș Nectarie, Martin Catinca , Mastan Iulia, Savu Andrei, Găinar Alexandru , a căror activitate stă sub semnul colaborării”, a transmis prof. Aurora Stanciu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate