Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Hoț de bijuterii, prins de oamenii legii. A tâlhărit mai multe femei din Alba Iulia, în plină stradă

Publicat

furt hot lantisor aur

Polițiștii din Alba au reușit identificarea autorului mai multor tâlhării ce au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Alba Iulia. Un tânăr de 19 ani din Galați a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce a vrut să se „îmbogățească”, furând bijuteriile de aur ale unor femei aflate la plimbare prin oraș. Oamenii legii reamintesc cetățenilor ce măsuri ar trebui să ia pentru a se proteja de hoții de buzunare.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, 25 august, la ora 10.55, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie de 27 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe o alee din zona blocului A6 de pe strada Arnsberg din Alba Iulia, un bărbat a încercat să-i smulgă lanţul de aur de la gât, însă nu a reuşit, pentru că l-a apucat de mână şi şi-a recuperat lanţul.

În timp ce poliţiştii efectuau certările, la ora 11.20, au fost sesizaţi de către o altă femeie, de 47 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe str. S. Micu, un bărbat i-a furat lănţişorul de la gât.

În urma măsurilor întreprinse de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, la scurt timp, a fost identificat principalul suspect de comiterea celor două infracţiuni de tâlhărie, acesta fiind Aurelian T., de 19 ani, din municipiul Galaţi, asupra căruia a fost găsit lănţişorul sustras de la cea de-a doua victimă.

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, iar, duminică, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. Parchetul şi-a însuşit propunerea, prezentându-l pe învinuit instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie, poliţia recomandă:

– Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi pe stradă, strigaţi cât mai tare după ajutor şi anunţaţi Poliţia.

– Pe stradă, evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute. Nu ripostaţi la agresivitatea verbală şi evitaţi agresiunea fizică.

– Păstraţi banii şi actele personale în buzunarul interior al vestimentaţiei sau în poşetă.

– Poşeta atârnată de umăr trebuie să fie protejată în permanenţă cu mâna, deoarece, în locurile aglomerate infractorii vă pot tăia baierele fără să simţiţi.

– Evitaţi să vă deplasaţi pe bordura trotuarului cu geanta spre carosabil, deoarece poate fi smulsă cu uşurinţă.

– Când vă aflaţi în locuri aglomerate (pieţe, bazaruri, magazine, târguri), nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinţei.

– Când sunteţi în încurcătură, nu ezitaţi să apelaţi la primul poliţist pe care îl întâlniţi.

– Evitaţi să vă deplasaţi cu mijloace de transport ocazionale sau taximetre neautorizate.

– Evitaţi deplasările la ore târzii, pe străzi neiluminate sau zone periferice.

– Când mergeţi la discoteci, petreceri, baruri sau diverse reuniuni evitaţi să rămâneţi până la ore târzii. Dacă totuşi s-a întâmplat, luaţi-vă măsuri de a fi însoţite de prieteni, rude sau persoane de încredere.

– Nu purtaţi ostentativ bijuterii şi obiecte de valoare care sunt tentante pentru cei predispuşi la furt sau tâlhărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax