Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hoț specializat în furturi din tren, CONDAMNAT a ZECEA oară. Ultima ispravă: a furat o borsetă în gara din Teiuș

Publicat

Un hoț specializat în furturile din trenuri, condamnat de 9 ori pentru pentru tâlhărie și furt calificat, a primit a zecea condamnare din partea Judecătoriei Aiud.

Cea mai recentă faptă pentru care recidivistul va petrece următorii ani după gratii a fost săvârșită în gara din Teiuș, unde bărbatul a furat o borsetă cu bani dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat. 

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, Călin Stoica, în vârstă de 35 de ani, original din județul Mureș și-a început cariera de hoț încă de când era minor. Fără a avea o profesie sau un loc de muncă, acesta și-a ”câștigat” existența prin comiterea de infracțiuni.

În 14 august, bărbatul s-a urcat în jurul orei 22.00, din halta Chirileu, spre Războieni, destinația finală fiind Cluj-Napoca. În timpul călătoriei a cunoscut un bărbat, iar din vorbă-n vorbă a aflat că acesta are la el o sumă de bani.

Cei doi bărbați au coborât din tren în gara Teiuș și au mers la o benzinărie din apropiere, unde viitorul păgubit a cumpărat câte o bere pentru fiecare.

Aceștia s-au întors în gara din Teiuș unde și-au lăsat bagajele în sala de așteptare și au ieșit afară pentru a bea berea. În jurul orei 2.00, Călin a spus că merge până la baie, dar de fapt bărbatul s-a dus în sala de așteptare și a sustras din rucsacul noului său amic o borsetă cu bani.

Din borsetă a furat suma de 1.108 de lei și s-a făcut nevăzut.

Când a văzut că ”amicul” nu se mai întoarce de la baie, păgubitul și-a dat seama că ceva nu este în regulă. A alertat poliția, iar oamenii legii l-au prins pe hoț câteva ore mai târziu, în jurul orei 5 dimineața.

Ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Aiud, bărbatul și-a recunoscut fapta și a solicitat să fie judecat pe baza procedurii simplificate. Mai mult, în instanță s-a stabilit că păgubitul și-a recuperat integral suma furată.

Pentru fapta sa din gara Teiuș, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru furt calificat. De asemenea, magistrații au scăzut din pedeapsa aplicată perioada pe care bărbatul a petrecut-o în arest preventiv, din 16 august și până în 20 noiembrie.

Decizia de la Judecătoria Aiud nu a fost definitivă și a putut fi atacată, de bărbat, în termen de 10 zile.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax