Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hotărâre definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia: Cei 64 de inculpaţi din Dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun” rămân după gratii

Publicat

La Curtea de Apel Alba Iulia s-au judecat, joi, recursurile inculpaţilor împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 14 martie, prin care a fost menţinută măsura arestării preventive pentru 64 de inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv, Dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun”. Aceste recursuri au fost respinse de instanţa albaiuliană.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât cei 64 de inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Inculpaţii, acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara în 12 martie prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în 27 decembrie 2011, recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 19 decembrie 2011, prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 67 de inculpaţi.

Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei 62 de inculpaţi reţinuţi în 19 decembrie 2011, în timp ce pentru cei 5 inculpaţi care nu au fost găsiţi au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile, începând cu data prinderii lor.

Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea.

Prejudiciul estimat de anchetatori până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate