Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Hotărârea CL Alba Iulia prin care au crescut tarifele pentru ridicarea gunoiului, declarată ilegală de către Prefectura Alba

Publicat

Noile majorări ale tarifelor la gunoiul menajer din Alba Iulia, votate de către consilierii locali ai PNL și USR, au fost declarate ilegale de către Instituția Prefectului – județul Alba, susțin consilierii PSD din Alba Iulia.

Potrivit acestora, scumpirile urmau să fie aplicate din toamnă, odată cu preluarea atribuțiilor de către noul operator, însă nu vor mai fi puse în practică deoarece nu respectă legea.

„Aleșii locali ai PSD Alba Iulia nu au votat și nu vor vota niciun proiect de hotărâre care prevede #majorări ale tarifelor în cazul utilităților, serviciilor publice, taxelor și impozitelor etc., cu excepția creșterilor ca urmare a indexării anuale cu rata inflației.

În privința gunoiului menajer, Alba Iulia s-a confruntat cu mai multe situații fără precedent în ultimii ani. În primă etapă din cauza neridicării lui, după ce primarul USR, Gabriel Pleșa, nu a găsit o vară întreagă o soluție pentru stoparea acestei crize. A doua etapă, cea care face obiectul acestui comunicat de presă, vizează probleme de altă natură: scumpirea tarifelor votată de către consilierii de dreapta nu respectă spiritul și litera legii.

Mai exact, la propunerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară SALUBRIS Alba, PNL și USR au votat creșterea tarifelor, mult peste prețul prevăzut în contractul de delegare din anul 2019, când a fost stabilit tariful unic pentru mai multe localități. Conform legislației, acesta nu poate fi majorat în următorii ani, ci doar ajustat, în funcție de anumiți parametri, astfel încât să fie respectată activitatea operatorului și deopotrivă interesele oamenilor.

Cu PNL și USR la cârma municipiului, Alba Iulia a devenit <un sat fără câini> în care drepturile oamenilor nu mai sunt apărate. Consilierii de dreapta votează pe bandă rulantă proiectele servite de primar, fără să își pună niciun semn de întrebare și fără să țină cont de ceea ce așteaptă de la ei tocmai cei pe care îi reprezintă în legislativul local.

Din ecuația administrării iresponsabile a acestui serviciu nu poate fi scos nici Consiliul Județean! Din cauza sa, criza gunoaielor s-a acutizat de la un an la altul, prețurile au crescut, iar serviciile sunt necorespunzătoare. Halda ecologică de la Galda de Jos, care trebuia să fie funcțională din anul 2015, nu are capacitate suficientă de a prelua toate deșeurile menajere rezultate în urma activităților noastre zilnice.

Alba Iulia ar fi trebuit să fie în etapa colectării selective, a depozitării subterane a deșeurilor menajere și nicidecum în această situație rușinoasă din istoria sa recentă”, au transmis consilierii locali PSD Alba Iulia, Bogdan Medrea, Narcisa-Ioana Bărbuleț, Alin Stanciu și Dana Nanu, într-o postare pe Facebook.

Hotărârea poate fi consultată AICI: HCL290_2021-1

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax