Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Consiliul Local a modificat hotărârea privind interzicerea substanţelor etnobotanice

Publicat

Consilierii locali au votat, în şedinţa extraordinară de marţi, modificarea hotărârii adoptate în data de 30 noiembrie privind interzicerea substanţelor etnobotanice. Modificarea a fost solicitată de Instituţia Prefectului Alba, care a stabilit că hotărârea este nelegală şi necesită anumite schimbări. „Hotărârile cu caracter normativ devin obligatorii şi produc efecte de la data aducerii lor la cunoştinţă publică. Această aducere la cunoştinţă publică se face în termen de 5 zile de la data comunicării oficiale către prefect, fapt pentru care prevederea că Hotărârea nr.318/2010 (votată în şedinţa de consiliu local din 30 noiembrie) intră în vigoare cu data adoptării hotărârii este nelegală şi se impune a fi modificată, conform textului de lege”, se arată în solicitarea Instituţiei Prefectului Alba.

Mai mult decât atât, Instituţia Prefectului Alba a concluzionat că hotărârea votată în şedinţa de consiliu din 30 noiembrie nu poate fi pusă în aplicare fără o anexă în care să fie cuprinse şi substanţele care cad sub incindenţa actului normativ. Fără această completare, hotărârea lasă loc de interpretări şi poate fi atacată în instanţă, pe motiv de abuz.

Aceeaşi hotărâre de consiliu local va fi completată şi cu menţionarea sancţiunilor contravenţionale complementare. Deşi privită cu neîncredere de consilierii liberali, modificarea solicitată de Instituţia Prefectului Alba a fost votată, după ce consilierul Horia Bărdaş şi-a manifestat interesul de a-i ajuta pe liberali să întocmească lista cu plantele şi substanţele supuse interzicerii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax