Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hotărâri CSM: Transferuri aprobate pentru un post vacant de procuror şi o judecătoare de la instanţa din Aiud

Publicat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis redistribuirea unui post vacant de procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud spre instanţa similară din Braşov, având în vedere volumul redus de activitate şi a aprobat cererea de transfer de la Aiud la Alba Iulia a unei judecătoare, din totalul de trei solicitări depuse în acest sens.

Situaţia dificilă comunicată de Judecătoria Aiud a fost analizată de CSM. Potrivit instanţei din judeţul Alba, toţi judecătorii care îndeplinesc condiţiile legale au formulat cerere de transfer de la această instanţă, în condiţiile în care volumul de activitate este în continuă creştere şi funcţionează fără preşedinte de patru ani. Mai exact, trei judecători au solicitat transferul de la Judecătoria Aiud: Ana Felicia Teodorescu, cu vechime de patru ani, Luminiţa Maria Filip (trei ani vechime) şi Anca Maria Bic (2 ani şi 7 luni vechime, însă doar 10 luni la Judecătoria Aiud, ca stagiar).

CSM a decis aprobarea unei singure cereri de transfer, cea a judecătoarei Ana Felicia Teodorescu, care va intra la Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit situaţiei posturilor vacante la 30 aprilie, din cele nouă posturi de judecător prevăzute în schema de la Judecătoria Aiud, şase sunt ocupate şi trei sunt vacante, inclusiv cea de preşedinte. Anul trecut, încărcătura de cauze pe judecător a fost de 948 de cauze, faţă de media naţională de 1.014.

La Judecătoria Alba Iulia, din cele 16 posturi prevăzute în schemă, 14 sunt ocupate fiind vacante două. La această instanţă, încărcătura de cauze pe judecător a fost de 831.

Judecătoria Alba Iulia a comunicat aviz favorabil cererii de transfer, Tribunalul Alba a lăsat Curtea de Apel Alba Iulia să se pronunţe, iar aceasta din urmă a dat aviz nefavorabil.

Judecătoarea Ana Felicia Teodorescu a invocat motive de ordin personal şi profesional în solicitarea de transfer.

În ceea ce priveşte redistribuirea posturilor de procuror, potrivit CSM, din cele 159 astfel de posturi prevăzute în schema de personal al PÎCCJ (32 posturi de conducere şi 127 de execuţie), 137 sunt ocupate (14 de conducere şi 125 de execuţie), iar 20 sunt vacante (18 de conducere şi 2 de execuţie).

La parchetele de pe lângă judecătorii, în anul 2013, au fost înregistrate 1.695.105 dosare, repartizate către 1.168 de procurori, dintr-o schemă de 1.330 de posturi. Volumul de muncă a crescut cu 70.582 de dosare penale (4%.) Dintre cele 1.107 posturi de execuţie prevăzute, 1006 posturi sunt ocupate şi 108 vacante.

Parchetele care au înregistrat un volum de activitate sub 75% din media naţională a dosarelor de soluţionat faţă de personalul din schemă (mai mult de trei procurori) şi au posturi vacante au intrat în analiză în vederea redistribuirii acestor posturi. Şapte parchete – Aiud, Reşiţa, Deta, Babadag, Aleşd, Dej, Beiuş – vor renunţa la posturi în favoarea altor instanţe similare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate