Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hoți de lemne prinși de jandarmi, la Aiud și Blaj. Au fost amendați cu peste 10.000 de lei

Publicat

Șase persoane care au sustras lemne din pădurea Cărbunari și pădurea Veseuș au fost surprinse de echipaje mixte formate din jandarmi şi reprezentanți Romsilva. Au fost sancționate contravențional, iar lemnele au fost confiscate, transmite Jandarmeria Alba.

Cele două păduri din preajma municipiilor Blaj și Aiud se află în atenţia jandarmilor şi autorităților silvice, iar aceștia acţionează în sistem integrat pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor, potrivit sursei citate.

În urma unei acţiuni comune desfăşurate de jandarmi și autorități silvice, în perioada 23 – 24 ianuarie, șase persoane au fost depistate în timp ce transportau lemne furate, cu scopul de a le valorifica în interes personal. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnele au fost sustrase din pădurile amintite. 

Cei șase au fost sancţionați cu amendă în valoare totală de 11.000 lei. Totodată, lemnele au fost confiscate şi date în custodie ocolului silvic competent teritorial.

”Eecomandăm celor care au cunoştinţă de astfel de fapte să le semnaleze în continuare cu aceeaşi promptitudine şi îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de intervenţie pentru depistarea şi sancţionarea vinovaţilor. De asemenea, reiterăm faptul că, deşi suntem conştienţi că, în unele cazuri vorbim probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, suntem convinşi că frecvenţa acestor acţiuni şi operativitatea dovedită de echipajele de jandarmerie pot contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax