Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hoţi din locuinţe, prinşi de poliţişti, la Abrud şi Lopadea Nouă. Unul dintre ei este minor şi ştia unde ţinea proprietarul cheia

Publicat

hoti locuinta apartament spargerePoliţiştii au reuşit să prindă doi hoţi de locuinţe, din Lopadea Nouă şi Abrud. Au recuperat, în mare parte, şi prejudiciile. Recomandă însă localnicilor să fie mai atenţi cu bunurile din casă.

Potrivit IPJ Alba, joi, 4 august, poliţiştii Postului de Poliţie Lopadea Nouă l-au identificat pe un minor din comună, ca persoană bănuită de comiterea unui furt din locuinţă prin care a fost creat un prejudiciu în valoare de 5.000 de lei.

În data de 27 iulie, minorul, cunoscând locul în care păgubitul obişnuia să-şi țină cheia de acces în locuinţă, s-ar fi folosit de acesta şi a pătruns în casă de unde a sustras suma de 5.000 de lei.

Cu ocazia cercetărilor, s-a reuşit recuperarea sumei de 4.100 de lei care a fost restituită păgubitului.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Tot joi, poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat de 49 de ani, din oraş, ca persoană bănuită de furtul unui telefon mobil. În luna mai, acesta a profitat de faptul că poarta unei locuinţe a rămas descuiată şi a furat un telefon mobil a cărui valoare a fost estimată de păgubit la 700 de lei. Şi în acest caz, poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte cetăţenilor faptul că unul din patru furturi este favorizat de neglijenţa proprietarilor şi revine cu câteva recomandări preventive, pentru siguranţa locuinţei:

Achiziţionaţi sisteme de închidere/ asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Nu purtaţi la vedere cheia de la uşa de acces în locuinţă şi nu o lăsaţi în locuri uşor accesibile (sub preş, în cutia de scrisori, ghivece cu flori etc)

Verificaţi la plecare dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei geamuri închise, uşi încuiate

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax