Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hoţi prinşi pe A1 Sebeş-Sibiu: I-au furat unui şofer borseta cu bani din maşină, într-o parcare. Cum l-au păcălit

Publicat

autostrada deva (sebes) sibiu

Doi tineri care l-au păgubit pe şoferul unei autoutilitare cu care staţiona într-o parcare pe A1 au fost prinşi, tot pe Autostrada Sebeş-Sibiu. Cei doi l-au convins pe bărbat să iasă şi să verifice partea din spate a autovehicului, timp în care i-au furat din cabină borseta cu acte, carduri şi bani. Poliţia atenţionează participanţii la trafic privind astfel de metode de furt.

Păgubitul este un tânăr în vârstă de 29 de ani, din judeţul Iaşi. A reclamat poliţiştilor din judeţul Hunedoara că, în timp ce se odihnea în cabina autoutilitarei, într-o parcare pe A1 în zona Orăştie, luni noapte, două persoane necunoscute i-au distras atenția şi i-au sustras borseta cu acte, carduri bancare și 500 de lire sterline. După comiterea faptei, persoanele necunoscute au plecat de la fața locului cu un autoturism.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar în urma cercetărilor au identificat doi tineri, în vârstă de 23 şi 25 de ani, ambii din judeţul Argeș.

Potrivit IPJ Hunedoara, din cercetări a reieşit faptul că unul dintre cei doi i-a atras atenţia şoferului cu privire la faptul că partea din spate a autoutilitarei a fost desfăcută şi i s-au sustras mai multe bunuri. În momentul în care şoferul a coborât din cabină, fără a asigura portierele, pentru a verifica informaţia respectivă, celălalt tânăr a pătruns în cabină şi i-a sustras borseta.

Cei doi hoţi au fost prinşi cu sprijinul poliţiştilor de la IPJ Sibiu, pe autostrada A1, pe raza judeţului Sibiu şi conduşi, în cursul nopţii trecute, la audieri, la sediul Poliţiei Municipiului Orăştie. Cei doi şi-au recunoscut fapta, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările. Există posibilitatea ca tinerii din Argeş să mai fi comis fapte penale cu un mod de operare asemănător.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia măsuri de precauţie, precum:

– contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;

– asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;

– a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;

– proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor certaţi cu legea (genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.);

– autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.

sursă: Romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax