Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hoții au dat atac la culturile vecine: 19 suspecți de furt prinși în flagrant într-o singură zi

Publicat

Polițiștii din Alba au prins în flagrant, într-o singură zi, 19 suspecți de furt calificat care sunt cercetați în 4 dosare penale. Este vorba despre furturi de produse agricole și în special de struguri care, în această perioadă au devenit atracția celor care doresc să doresc să se îmbogățească dând atacul la culturile vecine.

Au furat 250 de kilograme de struguri

La data de 22.09.2012, în jurul orei 18.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au identificat, pe DJ 14 B, la intrarea într-o fermă viticolă aparţinând unei societăţi comerciale din Jidvei, un grup de 8 persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, toate din municipiul Blaj, în timp ce transportau cu o căruţă 6 saci cu struguri. Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că aceştia au sustras cele 250 de kg de struguri de pe o parcelă cultivată cu viţă de vie, aparţinând societăţii comerciale din Jidvei. Prejudiciul creat prin infracţiune, estimat la 750 de lei, a fost recuperat şi predat societăţii păgubite. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, în care faţă de cei 8 suspecţi sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Prinși în flagrant la furat de nuci

Tot în cursul zilei de sâmbătă, 22.09.2012, orele 12.30, poliţiştii Postului de Poliţie Hopîrta au prins în flagrant 4 persoane de 47 de ani, 37 de ani, 22 de ani şi 21 de ani, toate din oraşul Ocna Mureş, în timp ce sustrăgeau 56 de kg nuci, de pe un teren aparţinând unui cetăţean din localitatea Hopîrta. Prejudiciul creat prin infracţiune, în valoare de 560 lei, a fost recuperat integral, iar nucile au fost restituite păgubitului. În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, în care faţă de cei 4 suspecţi sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La data de 22.09.2012 1855, poliţiştii din Sebeş au acţionat pentru identificarea autorilor unei infracţiuni de furt în legătură cu care au fost sesizaţi prin SNUAU 112. Astfel, poliţiştii s-a deplasat în localitatea Pianu de Jos, unde, în locul numit „Făgădău”, i-au prins în flagrant pe D.M., de 64 de ani şi V.I., de 59 de ani, ambii din municipiul Sebeş, în timp ce sustrăgeau nuci de pe terenul aparţinând unui cetăţean din Alba Iulia. Cantitatea de 16,5 kg nuci a fost recuperată şi restituită persoanei păgubite iar faţă de cei doi suspecţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Au scos la vânzare 400 de kilograme de struguri furați

În aceeaşi zi, la ora 19.40, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj împreună cu poliţiştii Formaţiunii Rutiere Blaj au prins în flagrant, pe strada Bucerzii din comuna Crăciunelu de Jos, patru femei, cu vârste între 24 de ani şi de 46 de ani şi un bărbat de 32 de ani, toţi din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce încercau sa comercializeze cantitatea de 400 kg struguri. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că strugurii au fost sustraşi de către cei cinci, din plantaţia de viţa de vie situată pe raza localităţii Crăciunelu de Jos, aparţinând unei societăţi comerciale din Jidvei. Prejudiciul, în valoare de 1.400 lei, a fost recuperat şi predat societăţii păgubite. Faţă de cei cinci suspecţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax