Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hoțul anului 2011, condamnat la 8 ani de închisoare. Florin Nergheș are la activ peste 40 de furturi din case de locuit și societăți comerciale

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuţi hoţi din Alba Iulia, Florin Nergheş, a fost condamnat la 8 ani de închisoare de Judecătoria Alba Iulia. Bărbatulare la activ peste 40 de furturi din case în construcţie şi societăţi comerciale.  

Florin Nergheş, în vârstă de 39 de ani, din Alba Iulia a fost judecat pentru furt calificat, după ce, în luna mai 2011, poliţiştii au reuşit să probeze activitatea infracţională a acestuia, fiind suspect de comiterea mai multor infracţiuni de furt din case aflate în construcţie, case de vacanţă şi societăţi comerciale de pe raza municipiului Alba Iulia şi comuna Ciugud.

Iniţial, bărbatul a fost acuzat de pătrundere, în ultimii doi ani, prin efracţie, în şapte case aflate în construcţie, de unde a sustras scule electrice, mopede, biciclete şi produse electronice, în valoare totală de 21.000 lei. Cu ocazia aprofundării cercetărilor şi în urma percheziţiei efectuate la domiciliul suspectului, s-a constatat că acesta este autorul a 40 de furturi din locuinţe, case de vacanţă şi societăţi comerciale care nu aveau pază asigurată, situate pe raza municipiului Alba Iulia şi comuna Ciugud. Prejudiciul total s-a ridicat la suma de aproximativ 150.000 lei.

Poliţiştii au făcut cercetări pentru a afla dacă Florin Nergheş acţiona de unul singur sau avea complici.

Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, acţiona în mod special în timpul nopţii şi cu ajutorul unui levier forţa uşa de acces sau grilajele. După ce pătrundea în încăperi, fura tot ce se găsea de valoare, de la aparate electronice, îmbrăcăminte, bibelouri, unelte pentru pescuit şi alte obiecte, le urca într-o căruţă tractată de cai, le transporta la domiciliul său şi le depozita într-o magazie.

Obiectele de valoare le vindea în piaţă, iar motoscuterele le dezmembra şi le vindea pe bucăţi.

Potrivit poliţiştilor, au existat păgubiţi care şi-au găsit bunuri furate din două sau trei spargeri făcute la locuinţele lor, în decursul mai multor ani. Totodată, au existat păgubiţi care şi-au recuperat în totalitate lucrurile furate. La sediul Poliţiei Alba Iulia, 34 dintre persoanele şi-au recunoscut şi recuperat bunuri care au fost sustrase din locuinţe, case de vacanţă, din anexe ale locuinţelor şi altele, în perioada 2009-2011.

Este un record de furturi atât pentru un hoţ din Alba Iulia, cât şi pentru Poliţia Alba, care a reuşit să soluţioneze, în aproximativ o zi, zecile de dosare de furturi cu autor necunoscut şi se aşteaptă ca numărul păgubiţilor care apelează la ajutorul oamenilor legii să mai crească în acest caz.

Conform cazierului judiciar, Florin Nergheş a fost cercetat în 1990 pentru cinci fapte de furt. În anul 1999, a primit pedeapsa de 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi a fost eliberat în anul 2007. În anul 2009, a comis infracţiunea penală de furt şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. Florin Nergheș a fost judecat în stare de arest preventiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax