Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

HS Timber Group a donat aparatură de specialitate pentru laboratorul DSP Alba, în lupta pentru combaterea COVID-19

Publicat

HS Timber Group se alătură comunităților locale în lupta pentru combaterea COVID-19. Compania donează echipamente în valoare de peste 1.200.000 de lei spitalelor din Covasna, Suceava și Bacău, și a pus la dispoziția profesioniștilor în domeniul medical materiale sanitare.

Fabrica de cherestea HS Timber Productions din Sebeș a donat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba aparatură de specialitate necesară în diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în laboratorul DSP Alba, respectiv două aparate de prelucrare a testelor de diagnosticare, în valoare de peste 24.700 lei.

Sub deviza „Împreună!”, fabricile pe care HS Timber Group le operează în România, se alătură autorităților locale pentru a sprijini toate eforturile în lupta pentru ținerea sub control a COVID-19.

Compania a donat două laboratoare de biologie moleculară spitalelor din Sfântu Gheorghe și Comănești, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei. Această donație o completează pe cea de peste 23.300 de materiale sanitare pentru activitățile de prevenție, către unitățile medicale din Sfântu Gheorghe și Rădăuți, a cărei valoare s-a ridicat la peste 128.000 de lei. Mai mult, în orașul Siret, compania a pus la dispoziția autorităților locale facilități de cazare pentru personalul medical, în perioada stării de urgență, iar în județul Alba a donat două aparate de prelucrare a testelor de diagnosticare pentru laboratorul Direcției de Sănătate Publică.

„Suntem întotdeauna alături de comunitățile în care activăm. Prin urmare, este absolut normal să căutăm soluții împreună și să oferim sprijin în lupta împotriva răspândirii COVID-19, o situație excepțională în care ne aflăm cu toții”, a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România. „Prin inițiativa noastră «Împreună!», contribuim direct și sprijinim activitățile organizațiilor locale în lupta împotriva răspândirii COVID-19. În vremuri ca cele pe care le trăim, este nevoie de coeziune mai mult ca niciodată, de aceea contribuim direct acolo unde este nevoie”,

András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean De Urgență Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe explică: „Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea mai rapidă cu COVID-19, iar prin instalarea acestei linii aducem testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă, până acum, după recoltarea probelor trebuia să așteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două – maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%”. Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit și la diagnosticarea altor afecțiuni medicale, nu doar în cazul COVID-19 și că, odată cu ieșirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.

Pe de altă parte, fabrica HS Timber Productions din Reci a răspuns pozitiv solicitării Direcției de Sănătate Publică Covasna și a oferit până acum 500 de mănuși examinare nitril nepudrate, 136 combinezoane antichimice, 100 perechi de încălțăminte de unică folosință, 100 bețe antibiogramă NF, 100 ochelari de protecție, 100 măști protecție respiratorie FFP1 cu filtru și supapă, urmând să fie donate și alte materiale.

O atenție deosebită a fost acordată și Spitalului Municipal Sf. Doctori Cosma și Damian din Rădăuți, întrucât acesta a devenit spital de resort în județul Suceava, unde sunt redirecționate urgențele medicale. HS Timber Productions Rădăuți a donat 10.000 de mănuși latex, 1.000 de mănuși examinare nitril nepudrate, 2.000 de măști chirurgicale, 510 bețe antibiogramă NF, 250 combinezoane antichimice, dezinfectanți pentru suprafețe, 100 viziere, 450 ochelari de protecție, 1.500 halate pentru examinare, 3.000 de bonete și 3.500 de perechi de încălțăminte de unică folosință.

La Siret, autoritățile locale desfășoară – prin Direcția de Asistență Socială – activități de ajutorare a persoanelor izolate la domiciliu, persoane cu dizabilități și persoane în vârstă, cărora le oferă alimente și medicamente. Fabrica de panouri HS Timber Productions Siret a sponsorizat cu 14.500 de lei aceste activități destinate celor mai vulnerabili membri ai comunității și, în același timp, a pus la dispoziția autorităților locale din Siret două case pe care le deține. Acestea vor fi folosite în caz de necesitate pentru găzduirea cadrelor medicale, pe perioada stării de urgență.

Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19 va continua în toate comunitățile locale. Inițiativa se înscrie în linia de responsabilitate socială care vizează sprijinirea proiectelor ambițioase din domeniul social, al educației, sănătății și al mediului, în special în comunitățile în care Grupul este prezent prin unități de producție. Mai ales în această perioadă extraordinară, în care trebuie să păstrăm distanța spațială, social ne apropiem și mai mult – Împreună!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Ionel

  vineri, 03.04.2020 at 09:26

  Firmă care ne macină de ani de zile „plămânul naturii”, acum ne ajută să putem respira mai sănătos! Ce ironie!

  În fiecare zi această companie înghite în procesul de producție sute de bușteni sănătoși din pădurile României, în raport cu a căror valoare reală, primim niște firimituri, financiar vorbind.

  Dar putem să ne simțim mai bine dacă ne gândim că profitul, chiar dacă nu în România, își găsește un rol în susținerea economiei altui stat din blocul comunitar.

  Deci nu totul este pierdut, doar că nu este pentru noi, cei din grădina cărora se taie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate