Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HS Timber Group Sebeș: amendă și confiscare pentru 2.100 de metri cubi de lemn fără acte de proveniență. Explicațiile companiei

Publicat

O fabrică din Sebeș care se ocupă cu procesarea lemnului a fot amendată marți, 8 martie, de către Garda Forestieră Cluj.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, fabrica a fost amendată cu 30.000 de lei, după ce s-a descoperit o cantitate de peste 2.100 de metri cubi de lemn fără proveniență legală. 

Citește și Fabrica HS Timber Group din Sebeș, fosta Holzindustrie Schweighofer, VÂNDUTĂ către Ziegler Group. Anunțul companiei germane

Potrivit unor surse, fabrica vizată de control ar fi HS Timber Group, fosta Holzindustrie Schweighofer. Autoritățile din Alba, respectiv Garda de Mediu Alba și IPJ Alba, au refuzat să precizeze care este compania amendată.

Informația este însă confirmată chiar de o reacție a HS Timber Group, transmisă miercuri.

Ce au descoperit inspectorii Gărzii de Mediu Cluj

Inspectorii Gărzii Forestiere Cluj au descoperit astăzi, în cadrul unui control realizat împreună cu lucrători din cadrul Poliției Române la un agent economic din Sebeș Alba, o cantitate de peste 2.100 metri cubi de lemn fără proveniență legală.

Materialul lemnos a fost importat de agentul economic dintr-un stat membru al UE, însă documentele de însoțire nu respectă prevederile HG 497/2020 privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, încălcându-se astfel Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În aceste condiții, inspectorii silvici au aplicat o amendă contravențională de 30.000 lei și s-a procedat la confiscarea contravalorii materialului lemnos.

Explicațiile companiei

Reprezentanții HS Timber Group au transmis că la mijloc ar fi vorba despre o eroare umană.

”În cazul a patru transporturi efectuate în ultimele luni, verificate de Garda Forestieră Cluj și de autoritățile locale, HS Timber Productions subliniază faptul că încărcătura reprezintă importuri din Uniunea Europeană.

Transporturile sunt toate însoțite de documente care dovedesc originea legală a lemnului. Din păcate, o eroare umană din partea companiei de transport – mai exact o eroare în înregistrarea speciilor de arbori transportate – este cauza problemei. Această eroare nu a fost remediată înainte de recepție” au transmis reprezentanții companiei.

sursă foto: arhiva alba24.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 09.03.2022 at 12:22

    Iar merge ambasadorul Austriei la Pahidermul mut, şi va da afară toată Garda,
    şi probabil pe ministrul de resort. Să conştientizeze că lucrurile neanunţate produc belele.

  2. Pic

    miercuri, 09.03.2022 at 13:32

    Marele ,,SCHIOR” ,sau ,,mutu” ,probabil se va întrista! De acolo de sus de la ,,Cotroc…”, de unde se da ok-ul pentru jaful pădurilor din tara,s-o fi întrebând de ce treaba (…jaful din paduri) nu merge ca pe ….pârtie???!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax