Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicul psihiatru Liviu Stoica, condamnat la 1 an de închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a profesa

Publicat

Fostul şef al Laboratorului de Sănătate Mintală din Alba Iulia, medicul psihiatru Liviu Stoica a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru luare de mită. Dosarul s-a aflat, luni, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, care a judecat apelul formulat de medic împotriva hotărârii Tribunalului Alba. Acesta a primit iniţial o pedeapsă de 4 ani de închisoare şi interzicerea dreptului de exercitare a profesiei, dar magistraţii instanţei de apel au dispus reducerea pedepsei la 1 an.

Liviu Stoica a fost prins în flagrant în aprilie 2007, în timp ce primea suma de 1000 de lei de la o persoană, în schimbul eliberării documentelor necesare întocmirii unui dosar de pensionare pe caz de boală. Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

„În 10.10.2011, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia în urma judecării apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba dar şi de către inculpatul în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul de corupţie al medicului psihiatru S.L.”.
În această cauză Tribunalul Alba a pronunţat la data de 29.06.2010 o sentinţă de condamnare a inculpatului S.L. pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi falsificarea unui înscris sub semnătură privată la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, interzicerea pe perioada de 1 an după executarea pedepsei a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, şi de a exercita o profesia de medic de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii şi privarea de exerciţiul acestor drepturi.

Prin decizia pronunţată în acest dosar ieri, 10.10.2010, în şedinţă publică, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât:

Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpatul S.L. şi desfiinţează sentinţa penală atacată numai sub aspectul individualizării judiciare a pedepselor, a aplicării pedepsei complementare, a duratei pedepselor accesorii şi a omisiunii desfiinţării înscrisului fals şi în urma rejudecării decide:
– reduce pedeapsa aplicată inculpatului S.L. la 1 an de închisoare cu executare.
– înlătură pedeapsa complementară a interzicerii pe perioada de 1 an după executarea pedepsei a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, şi de a exercita o profesia de medic de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
– privează pe inculpat de exerciţiul acestor drepturi din momentul în care hotărârea de condamnare a rămas definitivă şi până la terminarea executării pedepsei, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei.
– anulează în totalitate înscrisul declarat fals „contract de împrumut” încheiat între inculpat şi denunţătoarea A.V.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de judecarea a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Centristul

    luni, 10.10.2011 at 21:34

    Eh, prea era spagar .

  2. marturie

    joi, 13.10.2011 at 18:11

    hahahahaha vezi ba profu’ ca nu e bine sa incerci la orice gaura? poate ti se infunda… hahaha

  3. florin

    joi, 09.02.2012 at 21:19

    PT CATEVA MII INTRA UN PROFESOR DR LA INCHISOARE DAR ALTII DE LA PUTERE CA *********** CE PROFITA DIN PLIN SI FURA AVERI SUNT LIBERI.BRAVO VOUA !DACA HOTII SCAPA VETI FI PEDEPSITI CU TOTII.!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax