Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

I-a furat contul de Facebook prietenei sale. Bărbat din Alba, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Publicat

facebook messenger

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Alba a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru furtul unor informaţii de pe un cont privat al reţelei de socializare Facebook. Este vorba chiar de contul prietenei sale, de unde a copiat mesaje, pe care le-a transmis altor persoane.

Bărbatul este judecat pentru săvârşirea a trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi transfer neautorizat de date informatice.

Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba şi nu este definitivă. Inculpatul a intrat în contul de Messenger al prietenei sale de unde a copiat discuţii private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, pe pagina personală a tinerei de pe Facebook şi le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei.

Potrivit documentelor de la dosar, bărbatul ar fi încercat astfel să se răzbune pe tânără, pe care o bănuia că avea o altă relaţie. Bărbatul a accesat, fără drept, în 4 rânduri contul Facebook al tinerei în scopul obţinerii de date informatice, iar în alte două situaţii a modificat parola de acces, restricţionând astfel accesul la datele informatice ale acesteia.

Dosarul a fost instrumentat de procurori DIICOT Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti de la BCCO. Potrivit informaţiilor din rechizitoriu, în data de 30 ianuarie 2018, ”în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp”, inculpatul O. M. a accesat fără drept contul Facebook al unei femei în scopul obţinerii de date informatice, accesul la cont fiind restricţionat pentru alte categorii de utilizatori în afara titularului său.

De asemenea, în aceeaşi zi, bărbatul a modificat parola de acces, apoi a restricţionat accesul la datele informatice din conţinutul contului Facebook al tinerei, după care a transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptăţite să le primească şi să le vizualizeze. Concret, O. M. a intrat în contul de Messenger al tinerei de unde a copiat discuţii private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei.

”În declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Acesta a declarat că, din cauza faptului că persoana vătămată îl evita constant şi nu-i spunea adevărul cu privire la situaţia ei, în sensul că ar fi avut şi o altă relaţie în afară de prietenia cu el, a devenit foarte gelos.

În data de 24.01.2018, în timp ce se aflau împreună la localul Lutsch 2000, persoana vătămată l-a rugat pe inculpat să-i închidă pe o perioadă de 7 zile contul Facebook, aspect pe care acesta l-a şi realizat. În acel moment inculpatul a văzut parola de acces a persoanei vătămate la contul său de socializare.

După data de 24.01.2018, suspectul nu a mai vorbit cu persoana vătămată, dar din cauza geloziei a hotărât să se răzbune. A decis ca pentru început să acceseze fără drept contul Facebook al acesteia şi să vadă dacă are discuţii cu alte persoane, lucru pe care l-a făcut în data de 30.01.2018 în timp ce se afla la serviciu.

Folosind parola, inculpatul a accesat fără drept contul Facebook al persoanei vătămate, a văzut discuţiile utilizatorul ”M”, apoi le-a expediat către utilizatorii T. B. şi N. J.”, se precizează în conţinutul stării de fapt a infracţiunii reţinută de procurori.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta un număr de 60 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Comunei Galda de Jos sau Primăria Comunei Cricău. Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax