Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iarna revine în forță. COD GALBEN de vânt și ninsori în Alba și majoritatea județelor din țară, valabil până sâmbătă

Publicat

harta meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că începând de vineri vremea se răceşte şi vor fi ploi, lapoviță, ninsori și vânt puternic, în Alba și alte județe din țară, până sâmbătă, la ora 16:00. De asemenea, ANM a emis Cod Galben de vânt puternic valabil pentru zona de muntev din Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei. 

Potrivit ANM, în perioada 22 februarie, ora 14:00 – 23 februarie, ora 16:00, se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

meteo

Cod Galben de vânt și vijelii, intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În perioada 22 februarie, ora 16:00 – 23 februarie, ora 16:00, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55 – 65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax