Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ibuprofenul și Diclofenacul, două dintre cele mai comune analgezice, cresc riscul de probleme cardiace

Publicat

Două analgezice comune, Ibuprofenul şi Diclofenacul, pot creşte riscul de probleme cardiace, dacă sunt luate în doze mari o perioadă lungă de timp, arată unui studiu publicat în revista medicală „Lancet”.

Persoanele care suferă de forme severe de artrită folosesc Ibuprofen sau Diclofenac, care au şi rol antiinflamator, în viaţa de fiecare zi. Potrivit noului studiu, cele două medicamente prezintă un risc şi mai mare în cazul fumătorilor şi al persoanelor supraponderale, scrie doctorulzilei.ro

Nu este prima dată când se constată existenţa unui asemenea risc, dar de această dată o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford a analizat problema în detaliu, dorind să-i ajute pe pacienţi să facă alegeri în cunoştinţă de cauză.

Pentru a evalua impactul celor două antiinflamatoare nesteroidiene, au fost analizate situaţiile a 353.000 de pacienţi din 639 de teste clinice separate, urmărindu-se cazurile în care s-au administrat doze mari, de 150 mg de Diclofenac sau 2400 de Ibuprofen pe zi. Cercetătorii au conchis că numărul de atacuri de cord a crescut de la 8 la 1000 de persoane pe an la 11 la 1000 de persoane, pe fondul administrării medicamentelor.

Sursa: realitatea.net

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax