Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ÎCCJ AMÂNĂ pronunţarea în recursul arestării comisarului Traian BERBECEANU până în 26 noiembrie

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, vineri, recursul la hotărârea Curţii de Apel Bucureşti prin care comisarului şef Traian Berbeceanu i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă până în 22 decembrie. Avocatul poliţistului a atacat decizia la instanţa superioară, care decide dacă în continuare cercetările în cazul acuzaţiilor de sprijinire a unui grup infracţional se vor desfăşura cu fostul şef al BCCO Alba Iulia după gratii sau nu.

UPDATE1: Instanţa a amânat pentru marţi, 26 noiembrie, pronunţarea în această cauză.

UPDATE: Magistraţii au început judecarea cauzei lui Berbeceanu în jurul orei 15.00, iar şedinţa s-a încheiat în jurul orei 15.50, instanţa rămânând în pronunţare. Avocatul Daniel Tiliciu a solicitat înlocuirea măsurii arestării cu interdicția de a părăsi țara. Referitor la cele două denunțuri la DIICOT Alba, din 14 și 18 noiembrie, acestea au fost depuse de Mircia Munteanu și Gheorghe Niță (Ghiță Francezu – n.r., dosarul “Hidra), potrivit avocatului, care susţine că acestea sunt lipsite de fundament şi că fostul şef al BCCO nu prezintă pericol social. De asemenea, contestă disjungerea cauzei lui Berbeceanu din cea a soţilor Biriescu, potrivit ziuanews.ro.

Cauza a fost repartizată completului de judecată nr. 10, cu judecătorii Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean, condus de Valentin Horia Şelaru.

Ședința de judecată a început la ora 9.00, când Traian Berbeceanu a fost adus în sală, însă magistrații au decis să înceapă ședința cu alte cause, potrivit ziuanews.ro.

Marţi, 19 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea procurorilor DIICOT privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele comisarului şef Traian Berbeceanu.

Potrivit deciziei instanţei, mandatul de arestare preventivă pe numele lui Berbeceanu se prelungeşte de la 23 noiembrie până în 22 decembrie inclusiv.

Şedinţa de judecare a dosarului s-a desfăşurat cu uşile închise, în camera de consiliu. Cauza privind soţii Biriescu a fost disjunsă, astfel că propunerea privind prelungirea mandatelor de arestare ale celor doi a fost judecată marţi dimineaţa la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis că aceşti doi inculpaţi rămân după gratii încă 30 de zile. La Curtea de Apel Bucureşti a rămas dosarul lui Berbeceanu.

Avocatul fostului sef al BCCO Alba, Daniel Tiliciu, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro că procurorii DIICOT au depus la dosar două denunturi impotriva lui Traian Berbeceanu. Cele două denunțuri au fost formulate de către fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, recent condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare, dar și de o persoana cercetată in dosarul Hidra. Potrivit lui Tiliciu, Traian Berbeceanu a lucrat, in trecut, in dosarele celor doi care au formulat denunțuri impotriva sa.

Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional acuzat de evaziune fiscală. Acesta susține că este nevinovat și consideră că este victima  jocurilor de interese dintre anumiți procurori de la DIICOT Alba, patroni influenți ai unor firme cercetate pentru diverse infracțiuni și politicieni.

Mandatul de arestare preventivă pe numele comisarului expira în 22 noiembrie, potrivit deciziei Curţii de Apel Alba Iulia din 24 octombrie.

Citeşte şi Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea DIICOT. Procurorii au depus la dosar două noi denunțuri

Berbeceanu a fost mutat din arestul IPJ Alba la Bucureşti, după ce structura centrală a DIICOT a preluat cercetările în acest caz, de la 1 noiembrie. Berbeceanu se consideră însă nevinovat, iar la Alba Iulia şi în ţară au avut loc mai multe manifestaţii de susţinere a acestuia la care au participat prieteni şi apropiaţi ai familiei, dar şi persoane fără vreo legătură cu comisarul.

Mai multe documente cu dezvăluiri publicate pe pagina ”Respect, Traian Berbeceanu” scot în evidență mai multe aspecte care îi susțin teoria. Respect , Traian Berbeceanu a adunat de trei săptămâni peste 19.400 de susținători. Aceștia militează pentru cercetarea în libertate a comisarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: VIDEO | Cazul Berbeceanu: Ministrul de Interne spune că nu a fost informat de IGPR sau DGIPI despre raportul comisarului șef al BCCO Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax