Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ÎCCJ, lovitură pentru procurori: Instanța Supremă nu va sesiza CCR în privința Legii Salarizării

Publicat

ICCJ Magistrații Instanței Supreme au anunțat, vineri, că au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) în privința Legii salarizării unitare, așa cum a cerut joi Asociația Procurorilor din România (APR).

„Asociația Procurorilor din România a sesizat Președintele României, Înalta Curte de Casație și Justiție și Avocatul Poporului în vederea exercitării de către aceștia a atribuțiilor de sesizare a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea legilor înainte de promulgarea acestora, referitor la Legea – cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în comunicatul remis de APR.

Procurorii consideră că este încălcat principiul constituțional al legalității în fața legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferență de statut financiar între procurori și judecători, subiecți constituționali cu statut identic.

„Ținem că subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituțională a reținut că principiul egalității de drepturi  se traduce prin reglementarea și aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecților de drept aflați în situații juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituționale ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său”, se mai arată în document.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul Legii salarizării unitare cu 188 de voturi ”pentru” și 28 ”împotrivă”, aceasta urmând să ajungă pentru promulgare la Cotroceni.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax