Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ÎCCJ s-a pronunțat definitiv în dosarul de șantaj disjuns din „Prostituate pentru VIP-uri”. Rășinariu rămâne cu 4 luni de închisoare

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv într-unul dintre dosarele disjunse di „Prostituate pentru VIP-uri”. Instanța a respins în 19 noiembrie recursul formulat de DIICOT Alba Iulia împotriva deciziei Curții de Apel Alba Iulia prin care s-a dispus micșorarea pedepsei pentru Ioan Rășinariu, unul din inculpații acuzați de instigare la șantaj.

Ioan Rășinariu a fost judecat alături de patronul „Pomponio”, Luca Anversa, George Vigil Dura și Viorel Gheorghe Toma într-o cauză disjunsă din „Prostituate pentru VIP-uri”. În acest dosar, inculpații au beneficiat de reducerea cu o treime a pedepselor după ce și-au recunoscut faptele. La Tribunalul Alba, Anversa, Rășinariu și Toma au primit pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare, în timp ce Dura a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de minori. În apel, Curtea de Apel Alba Iulia, a dispus reducerea pedepsei aplicate lui Ioan Rășinariu la 4 luni de închisoare cu executare, decizie care a fost atacată cu recurs de DIICOT ,la ÎCCJ.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva deciziei penale nr. 19/A din 15 mai 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia pentru Cauze cu Minori şi de Familie, privind pe inculpatul Răşinariu Ioan. Cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, în suma de 200 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei”, este decizia magistraților ÎCCJ.

Prin urmare, Ioan Rășinariu va rămâne cu pedeapsa de 4 luni de închisoare cu suspendare. În motivarea deciziei Tribunalului Alba se arăta că Ioan Rășinariu, în cursul anului 2010, pentru a recupera o presupusă datorie de la persoana vătămată B.V.P., prin intermediul  lui Petru Şerpu, a apelat la inculpatul Gabriel Antoniu Bakai, pentru ca acesta să-i recupereze în mod injust acestă datorie, predând celor doi inculpaţi datele de identificare ale persoanei vătămate, date despre familia şi adresa acestuia, instigându-l practic pe Bakai să exercite acte de violenţă asupra persoanei vătămate pentru a-şi plăti datoria, ceea ce acesta a şi făcut.

Citiți mai multe despre acest dosar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax