Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Idei de cadouri de Crăciun pentru oamenii din viața ta. Ce faci când nu știi ce să cumperi și ai ajuns pe ultima sută de metri

Publicat

Ne aflăm de multe ori în pană de idei atunci când trebuie să alegem cadourile pentru cei dragi.

Crăciunul nu face excepție, ba din contră, nu sunt puțini cei care caută cadouri pe ultima sută de metri. 

Este clar, așadar, că trebuie să oferi cadouri. Este la fel de clar că trebuie să oferi cadouri persoanelor foarte apropiate: mama, tata, soția, iubita, iubit, copii sau bunici, toți merită un cadou și nu există nicio portiță de scăpare pentru a nu le oferi unul.

Citește și ”Vin colindătorii”, „Deschide ușa, creștine”, „Astăzi s-a născut Hristos”: Versurile celor mai frumoase colinde de Crăciun

Trebuie să mai oferi cadouri și altcuiva? Cu siguranță! Oferă-le cadouri colegilor de muncă!

Dacă nu ați reușit încă să cumpărați daruri de sărbători, vă prezentăm câteva idei care să vă ajute să luați o decizie.

Aveți ocazia să le faceți o bucurie celor din familie, dar și prietenilor și colegilor, de Crăciun.

Nu uitați: cadourile pentru cei dragi trebuie însoțite de mesaje, urări și felicitări de Crăciun.

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

Gașca de prieteni nu este familie, însă este foarte aproape. Cu siguranță te vezi cu ei mai des decât o faci cu familia și chiar dacă de sărbători nu ești, de regulă, alături de prieteni, ci alături de cei cu același sânge ca al tău, este bine să te gândești la ei.

Un cadou, chiar dacă este venit înainte sau după Crăciun, poate să vă apropie și mai mult.

De fapt, este bine să oferi câte un cadou fiecărei persoane cu care intri în contact zilnic sau frecvent.

Portarul, doamna care spală scările, colegul de muncă cu care doar te saluți în fiecare dimineață, însă pe care nu știi cum îl cheamă, toți sunt parte din viața ta și un cadou le va însenina ziua.

Evident, nu trebuie să le oferi ceva scump. Poți să încerci să le oferi ceva gratuit, făcut de mâna ta. Gestul contează cel mai mult și poate schimba impresia asupra ta.

Ce oferi cadou de Crăciun?

Dacă am lămurit faptul că trebuie să oferi cadouri tuturor, rămâne de stabilit ce oferi cadou.

Nu poți să cumperi coșuri cadou pentru 200 de persoane, deoarece s-ar putea să ajungi la faliment.

Încearcă să gândești personalizat, în funcție de importanța persoanei căreia îi oferi cadoul și în funcție de relația pe care o ai cu ea și oferă cadouri cât mai potrivite.

Idei de cadouri pentru părinți și socri

Cu siguranță nu vei da greș, indiferent de alegere, pentru că pe ei îi vei mulțumi și cu simpla ta prezență la masă.

Totuși, în funcție de buget, pasiunile lor și preferințe, poți alege să le dăruieşti electrocasnice, electronice, poate un nou televizor sau poți alege variante mai economice.

O ramă foto în care să pui poze cu întreaga familie, papuci de casă, o butelie de vin căreia să-i personalize eticheta, un set nou de tacâmuri, pahare de vin sau un coș cadou cu de toate.

Poți chiar să îi surprinzi cu bilete la cinema, teatru sau la un spectacol de colinde.

Nu sunt de neglijat nici voucherele la magazine, ei putând să-și aleagă singuri un cadou.

Dacă au hobby-uri, poți să te axezi pe ele. O undiță, o tablă de șah, o programare plătită la un salon de înfrumusețare.

Piața de handmade a luat amploare în ultima perioadă. Puteți găsi la târgurile specializate sau chiar pe net diverse obiecte handmade (de la bijuterii, la fulare, accesorii, pahare, farfurii pictate manual).

Aveti avantajul că produsele sunt unicat, iar gestul vostru va fi apreciat de cel care primeşte cadoul.

Un simplu sms poate aduce bucurie celor din jurul tău. Nu uita să trimiți mesaje și urări de Crăciun la rude, prieteni, colegi.

Cadou pentru iubit sau soț

Bărbații au o mulțime de hobby-uri ce te pot inspira în alegerea cadoului perfect pentru Crăciun.

Dacă este mare fan al unei echipe de fotbal poți să-i faci cadou o minge semnată cu autografele fotbaliștilor, ori un tricou personalizat cu numele său pe echipamentul jucătorului preferat l-ar impresiona.

Mari iubitor de gadgeturi, bărbații adoră orice este electronic. Un ceas smart, un acumulator pentru încărcarea telefonului sau o pereche de căști.

Un accesoriu de piele va exprima întotdeauna eleganță, iar un portofel sau o curea sunt mereu utile în viața unui bărbat.

Articolele vestimentare sunt și ele apreciate.

O cămașă elegantă sau poate o pijama călduroasă, ori o pereche de papuci de casă simpatici vor reprezenta un cadou perfect pentru el de Crăciun.

Băuturile alcoolice sunt un bun cadou de Crăciun pentru bărbați. Optează pentru o sticlă de whiskey vechi sau poate un vin premium bun ori un bax de bere mai rară.

Idei de cadouri de Crăciun pentru iubită / soție

Femeile sunt mereu ușor de impresionat cu orice gest frumos, făcut din suflet, dar sfatul nosru este să nu rămâneți la gesturi simbolice.

Ele știu să aprecieze un dar personalizat, unic și special, la fel de bine cum și cadourile obișnuite sunt pe placul lor.

În primul rând atunci când vrei să faci un cadou trebuie să știi dinainte ce vrei să îi transmiți femeii din viața ta prin darul pe care îl faci.

Atunci când nu știi ce o va impresiona, pune-i într-un plic personalizat o sumă bunicică de bani.

Cu siguranță va știi ce cadou să își facă, iar dacă suma este generoasă poate chiar își va lua mai multe obiecte pe care și le dorește.

O cutie cu diferite produse cosmetice de calitate o va impresiona cu siguranță, iar o trusă de cosmetice niciodată nu va fi refuzată.

Articolele vestimentare sunt ceva la care nu poți da greș: întotdeauna sunt bine primite.

Oricâte haine ar avea, una în plus nu strică niciodată. Problema este cu gusturile. Alegerea unei bluze, pulover, eșarfe, tricou sau rochie este o loterie pentru un bărbat.

Poți să te ferești de asta dacă alegi o bluza sau un pulovăr călduros cu imprimeuri funny cu Moș Crăciun, fulgi de nea.  O altă soluție poate fi și un set de mănuși și căciulă.

Parfumul este un accesoriu nelipsit în viața unei femei, de aceea este un dar apreciat. Î

nainte să îl cumperi trebuie să dai ”o geană” prin colecția ei de parfumuri și să ochești sticluța care este pe terminate. Cu siguranță este parfumul preferat iar o sticluță nouă va fi extrem de apreciată.

Cel mai tare cadou ar fi o vacanță exotică, undeva unde să scăpați de frigul iernii.

Idei de cadouri de Crăciun: Ce le cumperi nașilor

Puteți alege să le faceți un cadou care să îi mulțumească pe amândoi. Un obiect decorativ, anumite accesorii de bucătărie, prajitor de pâine, blender, o boxă portabilă, un set de veselă fină sau o lenjerie de pat ar putea fi cadoul perfect. Totul depinde de relația voastră.

Mai există varianta halatelor pufoase de baie care sunt atât de utile în perioada rece și, dacă le asortezi cu papucei ce dacă, sigur se vor bucura.

Puteți alege să le faceţi cadou o seară la spa pentru doi, bilete la cinema sau carduri cadou.

Idei de cadouri de Crăciun: frați, cumnați și prieteni

Alegerea unui cadou de această dată ar trebui să fie mai ușoară, mai ales că vă petreceți cea mai mare parte din timp cu ei, cel mai probabil.

Pijamale, produse pentru îngrijire personală, parfumuri, cărți jocuri pentru PC sau mici lucruri simbolice de Crăciun.

Orice variante ați alege, nu prea aveți cum să dați greș dacă vă ghidați după instinct și dacă vă cunoașteți apropiații.

Cadouri pentru copii (1-14 ani)

Cadouri de Crăciun pentru bebeluşi

Pentru bebeluşi şi copilaşii de până la  5 ani, ca părinte trebuie să-i oferiţi cadouri specifice vârstei lor – covoraşe de joc, pături decorative, zornăituri, jucării de pluş din bumbac organic, player muzical sau căţeluşi mecanici care se mişcă, cântă şi latră.

Nu-i cumpăraţi maşinuţe, figurine care se pot strica uşor sau orice fel de jucărie cu piese mici ce pot fi înghiţite.

De asemenea, nu-i cumpăraţi jucării de pluş care se pot rupe uşor şi din care să iasă bumbacul ce poate fi înghiţit, nici jucării din materiale toxice precum jucăriile din plumb care sunt interzise.

Cumpăraţi animăluţe de pluş care să fie durabile şi de mari dimensiuni care să-i confere bebeluşului iluzia că nu este singur atunci când nu sunteţi în preajmă sau când doarme singur în pătuţul său.

Maşinuţele din plastic cu unelte din cauciuc şi cubuleţe şi cărămizi sunt numai bune pentru orice bebeluş  pentru a-l ţine preocupat şi să-i dezvolte aptitudinile inginereşti.

Inclusiv o minge mică este ideală căci l-ar ajuta să-şi dezvolte pasiunea pentru sport.

Idei de cadouri de Crăciun: ce cadou să-i luăm unui copil cu vârsta de peste 3 ani?

Probabil vă amintiţi de vremurile când băieţii primeau maşinuţe cu telecomandă şi cămăşuţe de culoare albastră, iar fetele primeau căsuţe cu păpuşi şi rochiţe roz.

Era o tradiţie pornită încă din vremurile Angliei Victoriene sau a Franţei Belle Époque când băieţeii primeau soldăţei din plumb specifice sexului masculin, iar fetiţele primeau păpuşi cusute.

Vremurile s-au schimbat, inclusiv mentalitatea umană.

Copilaşii pot să devina foarte inventivi la capitolul scenarii.

Nu strică să-i dăruiţi şi un personaj din pluş care să servească drept un antagonist, dar care să nu fie prea înfricoşător.

Un monstruleţ pufos de culoare mov sau un şarpe verde este suficient.

Puteţi să-i cumpăraţi cărţi cu poveşti pe care să i le citiţi în fiecare seară la culcare.

Unui copil cu vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani (indiferent de sex) puteţi să-i dăruiţi pachete cu piese Lego cu care să construiască castele, turnuleţe, şosele suspendate, fie trenuleţe mecanice cu linii care să fie ansamblate, maşinuţe şi piste auto.

Pentru a-i dezvolta simţul artistic, cărticele de colorat pot fi un început. O minge de fotbal, nişte rachete de tenis, o bicicletă sau echipamentele de înot pot forma un viitor sportiv.

Ce cadouri să-i oferim unui elev cu vârsta de 6-14 ani?

Cărțile sunt cea mai bună idee. Unui elev de clasa I este ideal să-i oferiţi manuale ilustrative de limba română sau alte limbi străine pentru învăţarea facilă a alfabetului sau pentru dezvoltarea vocabularului şi gramaticii.

Pe plan secundar sunt culegerile de matematică şi cărţile cu poveşti, ghicitori şi poezii adresate vârstei unui şcolar de clasă primară, precum şi  instrumente de pictat, plastilină şi echipamente sportive.

Dacă doriţi să-l orientaţi spre o carieră medicală, achiziţionaţi un pachet de truse medicale din plastic şi cauciuc pentru copii care să includă  corpul uman din plastic cu care să se joace de-a doctorul.

Un set cu instrumente pentru experimente chimice, o cutie cu oasele de dinozaur care să fie ansamblate fără lipici sau un model al sistemului solar i-ar impresiona pe micuţi.

Dacă dispuneţi de un buget mai mare, puteţi să-i cumpăraţi un microscop, un set de un telescop astronomic sau un binoclu pentru a-i stârni interesul pentru mediul înconjurător.

  • Atenţie – nu le oferiţi droguri, alcool, ţigări sau etnobotanice drept cadouri adolescenţilor, pentru că este ilegal. De asemenea, nu-i invitaţi în cluburi sau la petreceri destinate adulţilor.

Echipamentele sportive precum o minge de fotbal, baschet sau volei, rachetele de tenis, o bâtă de baseball, acompaniate de tricoul, fularul şi treningul cu sigla echipei favorite pot fi cele mai ideale cadouri pentru un viitor sportiv.

Ca părinte îi puteţi dărui copilului dumneavoastră un câine, o pisică, un peruş, un hamster sau un acvariu cu un peşte care să-l încânte şi să-i ţină companie.

La vârsta şcolară, majoritatea copiilor pătrund în lumea digitală.

Chiar dacă dispuneţi de un buget mare, nu trebuie să vă răsfăţaţi copii cu cadouri scumpe.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax